Beveiliging zonder grenzen

Gezamenlijke inspanningen zijn het effectiefst om cybercriminelen te bestrijden. We delen onze expertise, kennis en technische bevindingen met de wereldwijde beveiligingsgemeenschap, omdat we van mening zijn dat bescherming bieden geen grenzen kent.

We zijn trots op onze samenwerking met wereldwijde leveranciers van IT-beveiliging, internationale organisaties en nationale en regionale wetshandhavingsinstanties over de hele wereld. Wij nemen deel aan gezamenlijke onderzoeken naar cyberdreigingen met bedrijven als Adobe, AlienVaults, Dell Secureworks en Crowdstrike. Onze partners op het gebied van wetshandhaving zijn bijvoorbeeld INTERPOL, Europol, de National High Tech Crime Unit (NHTCU) van de Nederlandse politie, de City of London Police en Computer Emergency Response Teams (CERT's) overal ter wereld. Door de handen ineen te slaan, kunnen we cybercriminaliteit bestrijden (zoals Carbanak), criminele botnets verstoren (zoals Simda) en nieuwe initiatieven lanceren (zoals No More Ransom).

We nemen deel aan gezamenlijke onderzoeken naar cyberdreigingen en geven training voor cybersecurity-specialisten. Samenwerking tussen de Nederlandse politie en Kaspersky leidde tot de arrestatie van verdachten achter de ransomware-aanvallen van CoinVault.

We zijn betrokken bij de discussie over en ontwikkeling van cyberbeveiligingsinitiatieven en -normen via lidmaatschappen binnen onze adviesgroepen (zoals de Cyber Secure America Coalition, het National Institute of Standards and Technology en de Anti-Malware Testing Standards Organization). Omdat we ernaar streven de cyberbeveiligingsuitdagingen voor onze moderne wereld op te lossen, is Kaspersky ook lid van initiatieven en organisaties zoals Securing Smart Cities en het Industrial Internet Consortium.