Jornt van der Wiel

Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Jornt werkt bij Kaspersky als beveiligingsexpert voor de Benelux en is lid van ons Global Research & Analysis Team (GReAT). Naast zijn werk bij Kaspersky is hij ook lid van de werkgroep voor het nieuwe e-id-systeem in Nederland. Jornt is gespecialiseerd in het controleren van broncode, het detecteren van afwijkingen, online identiteiten en authenticatie, cryptografie, misbruik van kwetsbaarheden in software en analyse van ransomware.

Voordat hij in 2014 bij Kaspersky kwam, werkte Jornt als onderzoeker/ontwikkelaar voor Security Matters. Daar heeft hij detectiemodules voor Intrusion Detection Systems ontworpen en geïmplementeerd die actief zijn in een ICS-omgeving (Industrial Control System). Daarvoor werkte Jornt als beveiligingsconsulent voor Digidentity waar hij bestaande producten verbeterde door nieuwe software en cryptografische algoritmen te schrijven. Hij werkte ook als consulent bij het Security Operations Center van Rijkswaterstaat, waar hij actief betrokken was bij het beveiligen van ICS-omgevingen.


Andere leden van dit team

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten