Overslaan naar hoofdinhoud

KASPERSKY SCAN ENGINE

Kaspersky Scan Engine biedt jou de allerbeste dreigingsdetectie die in vrijwel elke toepassing kan worden geïntegreerd.
CONTACT OPNEMEN

KASPERSKY SCAN ENGINE

Kaspersky Scan Engine (KSE) biedt uitgebreide bescherming voor webtoepassingen, proxyservers, network-attached storage en e-mailgateways. KSE is eenvoudig te beheren en implementeren via HTTP en ICAP als een zelfstandige service, schaalbare cluster of Docker-container.

KSE maakt gebruik van de nieuwste detectiemethoden voor de detectie en verwijdering van malware, waaronder trojans, phishingdreigingen, wormen, rootkits, spyware en adware.

Gebruiksscenario's

Bescherming van interne systemen tegen dreigingen vanuit bestanden die door eindgebruikers worden geüpload. Met KSE kan de scanprocedure voor uploads overal in het proces van bestandlevering van de eindgebruiker naar de klant worden ingebouwd, ongeacht de locatie van de opslagplaats van de bestanden, zowel in het interne netwerk van de klant als in de cloud.

Automatische scans van URL's die vanuit het interne netwerk worden bezocht en scans van objecten die op het web worden gedownload, dankzij integratie met proxy's, web- en mailservers en soortgelijke oplossingen via ICAP-protocol. Dreigingen worden onderschept en tegengehouden zodra deze het network binnenkomen.

Dankzij de REST-achtige API met uitgebreide functies en open-source-code kun je Kaspersky Scan Engine eenvoudiger integreren in alle oplossingen in je netwerk. Hierdoor kun je de toonaangevende antimalwaretechnologieën op elk niveau van je infrastructuur implementeren.

Belangrijke functies van Kaspersky Scan Engine

Kaspersky Scan Engine werkt in Windows- en Linux-omgevingen in één of twee modi:

REST-achtige service die HTTP-aanvragen ontvangt van clientapps, de objecten in deze aanvragen scant en HTTP-reacties met scanresultaten terugstuurt.

ICAP-server die HTTP-verkeer scant dat wordt geleid door een proxyserver, NAS, firewall voor webtoepassingen, NGFW of elke andere oplossing die via ICAP-protocol communiceert. Met dit integratiemodel kunnen ook de door gebruikers aangevraagde URL's worden gescand; webpagina's met schadelijke inhoud, phishinginhoud en adware worden dan eruit gefilterd.

Kaspersky Scan Engine is ook beschikbaar als een Linux Docker-container (in HTTP- en ICAP-modus). KSE kan worden geïmplementeerd als afzonderlijke container, in Docker Swarm, Kubernetes, AWS EKS en alle gelijksoortige cloudomgevingen.

Kaspersky Scan Engine bevat ook een webgebaseerde grafische gebruikersinterface om eenvoudig de productkenmerken te configureren, de servicegebeurtenissen te bekijken en resultaten te scannen.

Belangrijkste functionaliteit

  • De bekroonde Kaspersky-antimalwaretechnologie biedt de beste malwaredetectie en kan direct reageren op opkomende dreigingen.
  • Op basis van big data: Kaspersky Security Network biedt informatie over de reputatie van bestanden en webresources, waardoor dreigingen sneller en nauwkeuriger worden gedetecteerd.
  • Filtert schadelijke, phishing- en adware-URL's.
  • Het aanvullende filter wordt mogelijk gemaakt door het Format Recognizer-component. Dit component kan bestandsindelingen herkennen en bepaalde indelingen overslaan tijdens het scanproces. Tientallen bestandsindelingen worden ondersteund, waaronder uitvoerbare, Office, mediabestanden en archieven.
  • Kaspersky Scan Engine kan in clustermodus worden uitgevoerd: meerdere exemplaren van Kaspersky Scan Engine kunnen in hetzelfde netwerk worden geïmplementeerd en via de webgebruikersinterface worden beheerd.
  • Communicatie via TLS-protocol wordt ondersteund bij gebruik van de REST-achtige servicemodus.
  • Broncode voor HTTP-clients en -servers en ICAP-services worden geleverd in de distributiekit voor aanpassingen.
  • Uitgebreide documentatie en platformonafhankelijke API-ondersteuning. Vergelijkbare API's voor Linux/UNIX- en Windows-versies.

Klik hier om de Kaspersky Scan Engine-datasheet te downloaden voor een uitgebreide beschrijving van de productfuncties.

Platformintegratie

Kaspersky Scan Engine kan met meerdere externe oplossingen en producten voor cloudopslag worden geïntegreerd, waaronder Amazon S3, Kubernetes/Docker, Nextcloud en ownCloud. De lijst met ondersteunde platforms wordt voortdurend uitgebreid.

Kubernetes en Docker

Kaspersky Scan Engine kan aan de klanten worden geleverd als Docker-afbeeldingen die kunnen worden geïmporteerd en gebruikt in diensten als Docker en Kubernetes. Het distributiepakket bevat ook YAML-bestanden ter ondersteuning van de implementatie.

De implementatie van Kaspersky Scan Engine Docker-afbeeldingen wordt ook ondersteund door diensten als Amazon Web Services.

Neem contact op met Kaspersky via het onderstaande formulier om Docker-afbeeldingen van Kaspersky Scan Engine aan te vragen.

Amazon S3

Kaspersky Scan Engine ondersteunt scans van Amazon S3-cloudopslag via de Amazon Lambda-functie die door Kaspersky is ontwikkeld.

Neem contact op met Kaspersky via het onderstaande formulier om deze oplossing aan te vragen.

Nextcloud

Kaspersky Scan Engine is beschikbaar voor zakelijke gebruikers van Nextcloud Hub, een van de populairste cloudplatforms voor contentsamenwerking op locatie. Klanten moeten Nextcloud Antivirus App installeren en configureren om Kaspersky Scan Engine te gebruiken. Vervolgens worden alle bestanden gescand terwijl ze naar Nextcloud Hub worden geüpload.

Klik hier voor een gedetailleerde beschrijving van de gezamenlijke oplossing van Kaspersky en Nextcloud. Hier vind je ook installatie-instructies.

Klik hier voor de Nextcloud-antivirus-app.

ownCloud

Kaspersky Scan Engine is geïntegreerd met ownCloud Enterprise met gebruik van het ICAP-protocol. Om Kaspersky-beveiliging met ownCloud te gebruiken, moeten klanten de ownCloud-antivirus-app installeren, een Kaspersky Scan Engine-licentie kopen en deze op een server implementeren. Vervolgens moet de ownCloud-antivirus-app worden ingesteld voor gebruik met Kaspersky Scan Engine. Neem contact op met de klantenservice van ownCloud voor de richtlijnen voor de installatie en het instellen van de antivirus-app.

Klik hier voor de ownCloud-antivirus-app.

F5 ASM

Kaspersky Scan Engine die wordt uitgevoerd in de ICAP-modus biedt ondersteuning voor de kant-en-klare integratie met de F5 ASM -oplossing.

Ga naar https://support.kaspersky.com/ScanEngine/2.1/en-US/221109.htm om de set-uphandleiding voor de integratie te raadplegen.

Rspamd

Kaspersky Scan Engine die wordt uitgevoerd in de HTTPS-modus biedt ondersteuning voor de kant-en-klare integratie met de Rspamd -oplossing.

Ga naar https://rspamd.com/doc/modules/antivirus.html om de set-uphandleiding voor de integratie te raadplegen.

Squid

Kaspersky Scan Engine die wordt uitgevoerd in de ICAP-modus biedt ondersteuning voor de kant-en-klare integratie met de Squid -oplossing.

Ga naar https://support.kaspersky.com/ScanEngine/2.1/en-US/179904.htm om de set-uphandleiding voor de integratie te raadplegen.

Contact

Klik voor meer informatie op de knop CONTACT OPNEMEN hieronder en geef aan dat je meer informatie wilt over Kaspersky Scan Engine. Onze vertegenwoordiger zal spoedig contact met je opnemen. Je kunt ook een gratis proefversie van Kaspersky Scan Engine aanvragen. Klik hiervoor op de onderstaande knop PROEFVERSIE AANVRAGEN.