Overslaan naar hoofdinhoud

KasperskySecurity for Linux Mail Server

Kaspersky Security for Linux Mail Server is ontwikkeld voor integratie met uiteenlopende Linux-mailsystemen en biedt zodoende veiligheid, flexibiliteit en beheergemak in één applicatie met cloudondersteunde technologieën.

Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server biedt geavanceerde e-mailbeveiliging voor bekende en onbekende dreigingen, waaronder spam, phishing en schadelijke bijlagen. Dit wordt gerealiseerd door verschillende lagen op machine learning gebaseerde beveiliging toe te passen, waaronder meervoudige heuristiek, sandboxing en een reputatiesysteem voor e-mails en bijlagen. Dit zorgt ook voor zeer weinig false positives.

 • Effectieve anti-malware-engine inclusief preventie van gerichte aanvallen

  Kaspersky Security bevat onze nieuwste anti-virusengine, waarmee hoge detectiepercentages worden gerealiseerd en sneller kan worden gescand. Kwaadaardige e-mailbijlagen, inclusief onbekende en geavanceerde malware die bij gerichte aanvallen wordt gebruikt, worden snel en nauwkeurig gedetecteerd, zodat uw Linux-mailserver profiteert van ongeëvenaarde anti-virusbeveiliging.

  Meerlaagse anti-malwarefunctionaliteit

  • Verbeterd! Geavanceerde anti-virusengine met cloudondersteuning via het Kaspersky Security Network

   Kaspersky Security for Linux Mail Server bevat de nieuwste versie van de bekroonde anti-malware-engine van Kaspersky Lab. De engine ontvangt realtime informatie vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network (KSN) en dit zorgt ervoor dat deze anti-virusbescherming voor Linux-mailservers nog beter presteert bij het detecteren en verwijderen van kwaadaardige bijlagen uit inkomende e-mails, waaronder exploits en onbekende en geavanceerde malware.

  • Nieuw! Internetfilter tegen kwaadaardige URL's, ondersteund vanuit de cloud via het Kaspersky Security Network

   Omdat updates in realtime beschikbaar zijn via de cloud, kan het internetfilter tegen kwaadaardige URL's ook e-mails blokkeren die koppelingen bevatten naar geïnfecteerde websites of kwaadwillende bestanden.

  • Detectie van schadelijke macro's/ActiveX-besturingselementen in Office-bestanden

   Het inbedden van schadelijke scripts in Office-bestanden is een techniek die vaak wordt gebruikt door zeer gevaarlijke dreigingen, zoals ExPetr/Petya/NotPetya. De geavanceerde anti-malware van Kaspersky Lab biedt effectieve bescherming tegen deze dreigingen.

  Anti-spamfunctionaliteit en inhoudfiltering

  • Verbeterd! Anti-spamengine

   De anti-spamengine van Kaspersky omvat twee krachtige technologieën:

   Enforced Anti-Spam Updates Service (EASUS) - Deze functie maakt gebruik van pushtechnologie die rechtstreeks wordt aangestuurd vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network, om updates in realtime te kunnen aanbieden. EASUS verkort de blootstellingstijd voor updaten van 20 minuten tot minder dan 1 minuut, voor nog betere bescherming tegen zero-hour-spam en spamepidemieën.

   Cloudondersteunde reputatiefiltering - Met behulp van deze technologie worden verdachte e-mails 'beoordeeld', indien nodig in quarantaine geplaatst en opnieuw beoordeeld zodra bijgewerkte informatie beschikbaar is. Zo kan ook onbekende spam meteen worden gefilterd en worden minder foutieve identificaties gedaan.

  • Nieuw! Cloudondersteunde anti-phishing

   Kaspersky’s nieuwste anti-phishingmodule ontvangt updates in realtime vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network, waardoor e-mails met koppelingen naar phishingwebsites effectiever kunnen worden gedetecteerd en geblokkeerd.

  • Nieuw! Detectie van massale e-mail

   U kunt eenvoudig beleidsregels instellen om te zorgen dat massale ongewenste e-mails worden geblokkeerd en te voorkomen dat deze uw gebruikers bereiken.

  • Nieuw! Anti-spamquarantaine

   Verdachte berichten worden in de anti-spamquarantaine geplaatst, die kan worden beheerd vanuit de webinterface. Deze berichten kunnen later worden bekeken.

  • Nieuw! Spamwaarschijnlijkheidswaarde

   Organisaties die MS Exchange gebruiken, kunnen nu ook gebruikmaken van de spamwaarschijnlijkheidswaarde (SCL), waarmee de gebruiker op basis van de SCL-drempels acties kan bepalen voor berichten.

  • Verbeterde tekenondersteuning

   Ondersteunt geïnternationaliseerde (niet-Latijnse) tekens in e-mailadressen.

  • Nieuw! Unicode-spoofdetectie

   Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server detecteert nu berichten met Unicode-spoofing. Deze gebruiken Unicode-symbolen die visueel lijken op de normale tekens die worden gebruikt in legitieme e-mailadressen en URL's.

  • Nieuw! Meerlaagse beveiliging voor archieven

   Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server herkent en blokkeert nu bepaalde bestandstypen binnen archieven en samengestelde objecten en biedt daarmee detectie in meerlaagse archieven die veel worden gebruikt door scammers.

  Ondersteuning van integratie

  • Integratie met de populairste MTA's, waaronder Postfix, Sendmail, Exim en qmail

   U kunt zelf, afhankelijk van de Mail Transfer Agent (MTA) die u gebruikt, een integratiemethode kiezen, zodat u de applicatie kunt integreren in de vorm van een plug-in of met behulp van een milter-API.

  • Anti-virus command line file scanner

   Kaspersky Anti-Virus On-Demand Scanner is geschikt voor on-demand viruscontroles van objecten, waaronder directory's, standaardbestandstypen en apparaten zoals harde schijven, flash-stations en dvd-roms.

  • AMaViS (A Mail Virus Scanner)

   Kaspersky Linux Mail Security kan worden geïntegreerd met Linux-mailsystemen die de hoogwaardige AMaViS-interface gebruiken.

  • Nieuw! Integratie met Kaspersky Anti Targeted Attack Platform

   Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server kan worden geïntegreerd met KATA – Kaspersky Anti Targeted Attack Platform. Na de integratie kan de applicatie kopieën van de berichten naar KATA sturen, zodat deze kunnen worden gescand. Op basis van de resultaten van de KATA-scan kan de applicatie daarna individuele berichten blokkeren.

   Verdachte berichten worden in de KATA-quarantaine geplaatst, die kan worden beheerd vanuit de webinterface.

  • Nieuw! Integratie met Kaspersky Private Security Network

   Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server kan nu worden geïntegreerd met Kaspersky Private Security Network (KPSN) bij organisaties die niet kunnen deelnemen aan het Kaspersky Security Network (KSN).

   Na de integratie met KPSN kan de applicatie de KSN-reputatiedatabases lokaal gebruiken en zo profiteren van de nieuwste algemene dreigingsinformatie zonder dat er gegevens naar buiten worden verzonden.

  Overzichtelijke bewaking en flexibele rapportage

  • Nieuw! Integratie met Kaspersky Security Center

   Kaspersky’s gebruiksvriendelijke beheerconsole Kaspersky Security Center stelt u in staat om de beveiliging voor al uw Linux-mailservers, inclusief clusters, te beheren via één centrale console. Als er zich een beveiligingsincident voordoet, ontvangt de systeembeheerder automatisch een melding en informatie over de betrokken server en de oorzaak van het incident.

  • Nieuw! Ondersteuning van helpdeskfunctie

   Helpdeskspecialisten hebben nu via een standaard webinterface toegang tot de back-up en persoonlijke denylists/allowlists van gebruikers en hoeven dus de systeembeheerders en de eindgebruikers niet meer te storen om een probleem op te lossen.

  • Verbeterd! Dashboard

   U kunt in het webdashboard in één oogopslag de status en de bewakingsvoortgang aflezen, inclusief informatie over de meest recent gevonden malware.

  • Volledige ondersteuning voor SNMP (Simple Network Management Protocol)

   Omdat SNMP wordt ondersteund, kunt u elk type gebeurtenis laten controleren met behulp van SNMP-events en -traps.

  • Web- en CLI-beheer

   U kunt zelf kiezen welk type applicatiebeheer u wilt gebruiken: beheer via de webconsole of via de opdrachtregelinterface (CLI).

  • Gedetailleerde, flexibele rapportage met rapporten in PDF-indeling

   Rapportage is volledig naar wens aan te passen en aan de hand van de rapporten kunt u uw beveiliging en beleid controleren en analyseren.

  • Meldingssysteem

   Beheerders en documenteigenaren worden meteen op de hoogte gesteld als er inbreuk wordt gemaakt op beleid, zodat ze direct actie kunnen ondernemen.

  • Gedetailleerde logboeken

   Alle producthandelingen worden automatisch gedetailleerd vastgelegd. Daardoor kan snel worden vastgesteld wat de oorzaak van het probleem is.

  • Uitgebreide helpdeskmogelijkheden

   Genereer een archief met informatie over de werking van Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server om naar de technische ondersteuning van Kaspersky Lab te sturen.

   Geautoriseerde gebruikers met een helpdeskaccount kunnen de rapporten over applicatieprestaties inzien.

  • Nieuw! Uitgebreide meldingen

   Plan en bewerk meldingen die naar gebruikers worden gestuurd over de resultaten van hun gescande berichten. Meldingen bevatten een lijst van de nieuwste berichten in back-up.

  • Nieuw! SIEM-integratie

   Gebruikers met SIEM-systemen kunnen de logs nu genereren in Common Event Format (CEF), zodat de kwaliteit van uw zakelijke beveiliging wordt verhoogd met e-mailgerelateerde gebeurtenissen.

  Eenvoudig te installeren en te onderhouden

  • Eenvoudige installatie

   Kaspersky Security for Linux Mail Server wordt geleverd in verschillende installatiepakketten voor de specifieke besturingssystemen. Met behulp van een speciaal script dat na de installatie kan worden toegepast, kan de applicatie eenvoudig worden geïmplementeerd en geïntegreerd met bestaande e-mailsystemen.

  • Integratie met Active Directory en OpenLDAP

   Dankzij integratie kunt u snel regels en beleid opstellen. De communicatie tussen Kaspersky Security for Linux Mail Server en de LDAP-server kan worden gecodeerd met behulp van TLS of SSL.

  • Richtlijnen voor het beheer van 'rich' e-mailverkeer

   Via de oplossing van Kaspersky kunt u moeiteloos beleid en regels voor scannen instellen op basis van groepen.

  • Ondersteuning voor IPv6

   Bij het opstellen van regels voor verkeer kunt u IPv6-benamingen gebruiken voor internetadressen.

  • Schaalbare architectuur

   U kunt het systeem grondig testen op een testserver voordat u het gaat uitrollen en als de tijd daar is, kunt u het gehele systeem moeiteloos naar de productieomgeving migreren.

  • Gemakkelijk updaten

   U kunt ervoor kiezen om de updates van anti-virus-, anti-spam- en anti-phishing-modules handmatig uit te voeren, maar u kunt ook regels instellen waarmee u het updaten volledig automatiseert.

  Licenties en abonnementbeheer

  • Uitgebreide mogelijkheden voor applicatielicenties

   Kaspersky Security 8 for Linux Mail Server kan worden geactiveerd met een activatiecode. Het product kan ook worden gelicentieerd met een abonnement.

Onderdeel van: