Kaspersky beveiliging voor Linux mailservers

Kaspersky Security for Linux Mail Server is ontwikkeld voor integratie met uiteenlopende Linux-mailsystemen en biedt zodoende de veiligheid, flexibiliteit en het beheergemak waar bedrijven en internetproviders om vragen. Kaspersky Security for Linux Mail Server is uitgerust met een breed scala aan essentiële beveiligingsfuncties voor Linux-mailservers, waaronder anti-malware, anti-spam, anti-phishing en inhoudfiltering, geïntegreerd in één overzichtelijke applicatie die ook nog eens gebruikmaakt van cloudondersteunde technologieën. Dit zorgt niet alleen voor optimale beveiliging, maar ook voor weinig foutieve identificaties.

 • Effectieve anti-malware-engine inclusief preventie van gerichte aanvallen

  Kaspersky Security bevat onze nieuwste anti-virusengine, waarmee hoge detectiepercentages worden gerealiseerd en sneller kan worden gescand. Kwaadaardige e-mailbijlagen, inclusief onbekende en geavanceerde malware die bij gerichte aanvallen wordt gebruikt, worden snel en nauwkeurig gedetecteerd, zodat uw Linux-mailserver profiteert van ongeëvenaarde anti-virusbeveiliging.

  Meerlaagse anti-malwarefunctionaliteit

  • Verbeterd! Geavanceerde anti-virusengine met cloudondersteuning via het Kaspersky Security Network

   Kaspersky Security for Linux Mail Server bevat de nieuwste versie van de bekroonde anti-malware-engine van Kaspersky Lab. De engine ontvangt realtime informatie vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network (KSN) en dit zorgt ervoor dat deze anti-virusbescherming voor Linux-mailservers nog beter presteert bij het detecteren en verwijderen van kwaadaardige bijlagen uit inkomende e-mails, waaronder exploits en onbekende en geavanceerde malware.

  • Nieuw! Internetfilter tegen kwaadaardige URL's, ondersteund vanuit de cloud via het Kaspersky Security Network

   Omdat updates in realtime beschikbaar zijn via de cloud, kan het internetfilter tegen kwaadaardige URL's ook e-mails blokkeren die koppelingen bevatten naar geïnfecteerde websites of kwaadwillende bestanden.

  Anti-spamfunctionaliteit en inhoudfiltering

  • Verbeterd! Anti-spamengine

   De anti-spamengine van Kaspersky omvat twee krachtige technologieën:

   Enforced Anti-Spam Updates Service (EASUS) - Deze functie maakt gebruik van pushtechnologie die rechtstreeks wordt aangestuurd vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network, om updates in realtime te kunnen aanbieden. EASUS verkort de blootstellingstijd voor updaten van 20 minuten tot minder dan 1 minuut, voor nog betere bescherming tegen zero-hour-spam en spamepidemieën.

   Cloudondersteunde reputatiefiltering - Met behulp van deze technologie worden verdachte e-mails 'beoordeeld', indien nodig in quarantaine geplaatst en opnieuw beoordeeld zodra bijgewerkte informatie beschikbaar is. Zo kan ook onbekende spam meteen worden gefilterd en worden minder foutieve identificaties gedaan.

  • Nieuw! Cloudondersteunde anti-phishing

   Kaspersky’s nieuwste anti-phishingmodule ontvangt updates in realtime vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network, waardoor e-mails met koppelingen naar phishingwebsites effectiever kunnen worden gedetecteerd en geblokkeerd.

  • Nieuw! Detectie van massale e-mail

   U kunt eenvoudig beleidsregels instellen om te zorgen dat massale ongewenste e-mails worden geblokkeerd en te voorkomen dat deze uw gebruikers bereiken.

  Ondersteuning van integratie

  • Integratie met de populairste MTA's, waaronder Postfix, Sendmail, Exim en qmail

   U kunt zelf, afhankelijk van de Mail Transfer Agent (MTA) die u gebruikt, een integratiemethode kiezen, zodat u de applicatie kunt integreren in de vorm van een plug-in of met behulp van een milter-API.

  • Anti-virus command line file scanner

   Kaspersky Anti-Virus On-Demand Scanner is geschikt voor on-demand viruscontroles van objecten, waaronder directory's, standaardbestandstypen en apparaten zoals harde schijven, flash-stations en dvd-roms.

  • AMaViS (A Mail Virus Scanner)

   Kaspersky Linux Mail Security kan worden geïntegreerd met Linux-mailsystemen die de hoogwaardige AMaViS-interface gebruiken.

  Overzichtelijke bewaking en flexibele rapportage

  • Nieuw! Integratie met Kaspersky Security Center

   Kaspersky’s gebruiksvriendelijke beheerconsole Kaspersky Security Center stelt u in staat om de beveiliging voor al uw Linux-mailservers, inclusief clusters, te beheren via één centrale console. Als er zich een beveiligingsincident voordoet, ontvangt de systeembeheerder automatisch een melding en informatie over de betrokken server en de oorzaak van het incident.

  • Nieuw! Ondersteuning van helpdeskfunctie

   Helpdeskspecialisten hebben nu via een standaard webinterface toegang tot de back-up en persoonlijke black- en whitelists van gebruikers en hoeven dus de systeembeheerders en de eindgebruikers niet meer te storen om een probleem op te lossen.

  • Verbeterd! Dashboard

   U kunt in het webdashboard in één oogopslag de status en de bewakingsvoortgang aflezen, inclusief informatie over de meest recent gevonden malware.

  • Volledige ondersteuning voor SNMP (Simple Network Management Protocol)

   Omdat SNMP wordt ondersteund, kunt u elk type gebeurtenis laten controleren met behulp van SNMP-events en -traps.

  • Web- en CLI-beheer

   U kunt zelf kiezen welk type applicatiebeheer u wilt gebruiken: beheer via de webconsole of via de opdrachtregelinterface (CLI).

  • Gedetailleerde, flexibele rapportage met rapporten in PDF-indeling

   Rapportage is volledig naar wens aan te passen en aan de hand van de rapporten kunt u uw beveiliging en beleid controleren en analyseren.

  • Meldingssysteem

   Beheerders en documenteigenaren worden meteen op de hoogte gesteld als er inbreuk wordt gemaakt op beleid, zodat ze direct actie kunnen ondernemen.

  • Gedetailleerde logboeken

   Alle producthandelingen worden automatisch gedetailleerd vastgelegd. Daardoor kan snel worden vastgesteld wat de oorzaak van het probleem is.

  Eenvoudig te installeren en te onderhouden

  • Eenvoudige installatie

   Kaspersky Security for Linux Mail Server wordt geleverd in verschillende installatiepakketten voor de specifieke besturingssystemen. Met behulp van een speciaal script dat na de installatie kan worden toegepast, kan de applicatie eenvoudig worden geïmplementeerd en geïntegreerd met bestaande e-mailsystemen.

  • Integratie met Active Directory en OpenLDAP

   Dankzij integratie kunt u snel regels en beleid opstellen. De communicatie tussen Kaspersky Security for Linux Mail Server en de LDAP-server kan worden gecodeerd met behulp van TLS of SSL.

  • Richtlijnen voor het beheer van 'rich' e-mailverkeer

   Via de oplossing van Kaspersky kunt u moeiteloos beleid en regels voor scannen instellen op basis van groepen.

  • Ondersteuning voor IPv6

   Bij het opstellen van regels voor verkeer kunt u IPv6-benamingen gebruiken voor internetadressen.

  • Schaalbare architectuur

   U kunt het systeem grondig testen op een testserver voordat u het gaat uitrollen en als de tijd daar is, kunt u het gehele systeem moeiteloos naar de productieomgeving migreren.

  • Gemakkelijk updaten

   U kunt ervoor kiezen om de updates van anti-virus-, anti-spam- en anti-phishing-modules handmatig uit te voeren, maar u kunt ook regels instellen waarmee u het updaten volledig automatiseert.

  • Betere detectie… leidt tot hogere productiviteit van gebruikers

   Deze oplossing van Kaspersky Lab voor beveiliging van Linux-mailservers omvat geavanceerde technologieën voor spamdetectie die ervoor zorgen dat zo min mogelijk spamberichten uw e-mailsysteem bereiken, en dit leidt tot minder afleiding en onderbrekingen voor gebruikers.

   Kaspersky Security for Linux Mail Server genereert bovendien zeer weinig foutieve identificaties. Uw mailsysteem profiteert dus van robuuste beveiliging en u hebt geen last meer van het ongemak en de onderbrekingen die kunnen optreden wanneer grote aantallen legitieme e-mailberichten ten onrechte worden beschouwd als spam en in quarantaine worden geplaatst.

  • Anti-spam en anti-phishing met ondersteuning uit de cloud… zorgen voor betere bescherming

   De innovatieve service voor geforceerde anti-spamupdates (EASUS, Enforced Anti-Spam Updates Service) van Kaspersky Security for Linux Mail Server zorgt dat de blootstellingstijd van uw e-mailsysteem wordt verkort, waardoor dit nog beter beschermd is tegen nieuw ontwikkelde spamaanvallen. Dankzij de integratie met het Kaspersky Security Network (KSN) ontvangt uw e-mailsysteem in realtime alle relevante informatie over nieuwe spam, meteen als deze informatie beschikbaar is in de cloudgebaseerde database van Kaspersky.

   Kaspersky’s cloudgebaseerde Reputation Filtering-technologie maakt gebruik van geavanceerde inhoudanalysetools voor het identificeren van mogelijke spam. Daarnaast kunnen gebruikersgegevens met elkaar worden vergeleken via de cloud. Daardoor profiteert u van een Linux-beveiligingsoplossing die ervoor zorgt dat berichten met minimale vertraging worden verwerkt, terwijl minder foutieve identificaties worden gedaan en de algehele detectiescore wordt verhoogd.

   De nieuwste anti-phishingmodule van Kaspersky ontvangt ook realtime updates vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network. Uw zakelijke e-mailsysteem én uw gebruikers worden daardoor optimaal beschermd tegen e-mails die koppelingen naar phishingwebsites bevatten.

  • Effectieve anti-malware-engine en detectie van beveiligingslekken

   Kaspersky Security for Linux Mail Server bevat onze nieuwste anti-virusengine, waarmee hoge detectiepercentages worden gerealiseerd en sneller kan worden gescand. Kwaadaardige e-mailbijlagen worden snel en nauwkeurig gedetecteerd, zodat uw Linux-mailserver profiteert van ongeëvenaarde anti-virusbeveiliging.

  • Hoge verwerkingscapaciteit en prestaties

   Kaspersky Security for Linux Mail Server is speciaal ontworpen om een hoge verwerkingscapaciteit te garanderen zonder dat dit de prestaties van uw systemen beïnvloedt… en dat bevordert de efficiëntie van uw bedrijf.

  • Eenvoudige implementatie- en beheermogelijkheden… zodat u tijd en geld bespaart

   Dankzij de krachtige richtlijnen voor e-mailverkeer en de ondersteuning voor OpenLDAP en Active Directory kunt u beleidsregels probleemloos implementeren, maar stelt u gebruikers ook in staat om hun eigen persoonlijke black- en whitelists op te stellen en bestanden in quarantaine te beheren, waardoor uw helpdesk wordt ontlast.

   U kunt de bewakings- en rapportagefuncties van Kaspersky Security for Linux Mail Server integreren in uw bestaande bewakingssysteem (SNMP), maar u kunt de applicatie ook beheren via Kaspersky Security Center, de gebruiksvriendelijke beheerconsole van Kaspersky.

  • Minder gedoe dankzij integratie

   Kaspersky Security for Linux Mail Server kan worden geïntegreerd in populaire Linux-gebaseerde Mail Transfer Agents (MTA's), waaronder Postfix, Sendmail, Exim en qmail. Daarnaast kunt u van open-source anti-virusbescherming eenvoudig upgraden naar de robuuste beveiligingsfunctionaliteit van Kaspersky Security for Linux Mail Server, omdat de applicatie met behulp van AMaViS kan worden geïntegreerd met Linux-gebaseerde e-mailsystemen. De applicatie ondersteunt ook IPv6.

  • Ondersteunde platforms

   De applicatie kan worden gebruikt als beveiligde e-mailgateway (met een MTA). Linux-mailservers worden beschermd tegen virussen, spam en phishing.

  • Minimale hardwarevereisten

   • Intel® Xeon 3040- of Core 2 Duo-processor van 1,86 GHz of sneller
   • 2 GB RAM
   • Ten minste 4 GB swap-ruimte
   • 4 GB op de harde schijf voor het installeren van de applicatie en het opslaan van tijdelijke bestanden en logbestanden
  • Ondersteunde besturingssystemen

   Ondersteunde 32-bits besturingssystemen:

   • Red Hat Enterprise Linux 6.6 Server
   • SUSE Linux Enterprise Server 11 SP3
   • CentOS-6.6
   • Ubuntu Server 12.04.4 LTS
   • Ubuntu Server 14.04 LTS
   • Debian GNU / Linux 7.7
   • Debian GNU / Linux 6.0.10
   • FreeBSD 8.3
   • FreeBSD 9.3
   • FreeBSD 10.1

   Ondersteunde 64-bits besturingssystemen:

   • Red Hat Enterprise Linux 6.6 Server
   • Red Hat Enterprise Linux 7
   • SUSE Linux Enterprise Server 11 SP3
   • SUSE Linux Enterprise Server 12
   • CentOS-6.6
   • Ubuntu Server 12.04 LTS
   • Ubuntu Server 14.04 LTS
   • Debian GNU / Linux 6.0.10
   • Debian GNU / Linux 7.7
   • FreeBSD 8.3
   • FreeBSD 9.3
   • FreeBSD 10.1
  • Ondersteunt de volgende 32-bits bibliotheken op 64-bits besturingssystemen:

   • ia32-libs voor Debian en Ubuntu
   • libgcc.i686, glibc.i686 voor RHEL en CentOS
   • libgcc-32bit, glibc-32bit voor SUSE
   • ib32 voor FreeBSD 64bit
   • compat9x voor FreeBSD 10
  • Ondersteunde mailservers

   • exim-4.71 of hoger
   • postfix-2.5 of hoger
   • qmail-1.03 of hoger
   • sendmail-8.14 of hoger
  • Ondersteunde browsers voor gebruik van de webinterface

   • Mozilla Firefox 34 of hoger
   • Microsoft Internet Explorer 11 of hoger
   • Google Chrome 39 of hoger
  • Ondersteunde webservers

   • Apache 2.2, 2.4

   Opmerking: voordat u de Kaspersky Security for Linux Mail Server-interface installeert, moeten de volgende Apache-modules worden geïnstalleerd en ingeschakeld: mod_ssl, mod_include, mod_dir en mod_expires. De modules kunnen worden ingeschakeld met de cmd-opdracht a2enmod: a2enmod ssl, a2enmod include, a2enmod dir en a2enmod expires.

Onderdeel van:

Welke oplossing is de juiste voor uw bedrijf?