De Kaspersky License Management Portal (LMP) - waarmee managed service providers (MSP's) licenties voor Kaspersky-producten kunnen bestellen en beheren - heeft zijn mogelijkheden geüpdatet zodat het nu ook reguliere licenties kan bestellen. Het proces voor het verlengen en bestellen van nieuwe licenties voor partners en distributeurs is nu geautomatiseerd en kan worden gedaan in een paar klikken in plaats van e-mailcorrespondentie die uren of zelfs dagen in beslag neemt. Een nieuwe stap-voor-stap productconfigurator vereenvoudigt ook aanzienlijk de selectie van geschikte Kaspersky-aanbiedingen.

Gemak van zakendoen is een belangrijke overweging waar partners op letten bij het kiezen van leveranciers om mee samen te werken. Bijna de helft van de resellers in de VS (45%) noemt dit zelfs als hun belangrijkste voordeel. Dit kan uit verschillende factoren bestaan, waaronder de gebruiksvriendelijkheid van de partnertools van de leverancier - inclusief portal, programma en inkoopproces. Hoe minder stappen er nodig zijn in het proces, hoe meer de partner zich kan richten op de ontwikkeling van zijn business en verkoop. En dat is uiteindelijk gunstig voor beide partijen.

Dankzij de update kunnen Kaspersky-partners die reguliere (jaarlijkse, niet-abonnements-) licenties gebruiken, LMP nu gebruiken voor dealregistratie, verlengingen en het plaatsen van nieuwe orders. Voor al deze scenario's suggereert de portal een native ervaring met minimale handelingen, zoals het kiezen van benodigde producten uit een configurator en het maken van een bestelling door op één knop te klikken. Zodra de aanvraag is goedgekeurd en de licenties zijn geleverd, ontvangt de partner een e-mailbericht op het adres dat tijdens de indiening is opgegeven. Er is geen extra communicatie met de distributeur of leverancier nodig - het goedkeuringsproces is volledig geautomatiseerd en wordt afgehandeld door de portal.

Een nieuwe configurator maakt ook een gebruiksvriendelijker proces mogelijk voor het selecteren van te bestellen producten. Partners kunnen een eenvoudig stappenplan volgen om een bundel van verschillende producten en diensten samen te stellen die perfect op elkaar aansluiten en de waarde van Kaspersky-bescherming voor klanten verhogen. 

Het LMP dashboard

De bijgewerkte LMP vereenvoudigt ook de ervaring voor distributeurs. Hoewel hun rol hetzelfde blijft - partners helpen met verkoopexpertise, ontwikkeling en financiële programma's - kunnen ze tijd besparen op routinematige goedkeuringen, zodat ze zich kunnen concentreren op de ontwikkeling van hun bedrijf. In plaats van orders aan te maken en te bevestigen in de orderbeheertool van de leverancier, hebben distributeurs slechts één klik nodig om een orderplaatsing via de LMP te bevestigen nadat ze de financiële voorwaarden van de partner hebben gecontroleerd. Het dashboard biedt alle benodigde informatie over orders van een bepaalde partner, evenals de mogelijkheid om contact op te nemen met Kaspersky of de partner als dat nodig is.


Order overzicht

Kirill Astrakhan, Global Head of Channel, bij Kaspersky: "We willen dat onze partners succesvol zijn en daarom maken we het zo gemakkelijk mogelijk om zaken met ons te doen. Met updates voor de License Management Portal willen we de ervaring van onze partners verbeteren als het gaat om het plaatsen van bestellingen. De bijgewerkte LMP is diep geïntegreerd met Kaspersky's United Partner Portal en stelt onze partners in staat om direct een bestelling te plaatsen voor elk B2B-product, inclusief aflopende verlengingen en goedgekeurde dealregistraties, in slechts een paar klikken. Naast de LMP hebben we ook een update uitgebracht voor dealregistratie die de waarde van Kaspersky-beveiligingsproducten verhoogt door klanten juist geconfigureerde productbundels aan te bieden."

Kaspersky’s License Management Portal kan je hiervinden.

 Kaspersky License Management Portal 2.0 versnelt reguliere licentiebestellingen voor partners en distributeurs

De Kaspersky License Management Portal (LMP) - waarmee managed service providers (MSP's) licenties voor Kaspersky-producten kunnen bestellen en beheren - heeft zijn mogelijkheden geüpdatet zodat het nu ook reguliere licenties kan bestellen
Kaspersky Logo