Alle oplossingen bekijken

Kaspersky Industrial CyberSecurity

Gespecialiseerde bescherming voor industriële regelsystemen

Contact

Bedreigingslandschap

De schendingsincidenten die gevolgen hebben voor omgevingen met industriële beheersystemen (ICS), hebben een grote toename gezien. Hoewel 'air gaps' (fysieke ruimte) tussen de industriële werkvloer en de buitenwereld vroeger voldoende was om een goede beveiliging te bieden, is dat nu niet langer meer het geval. Uit recent onderzoek is gebleken dat cyberaanvallen 35% van de industriële netwerkstoringen hebben veroorzaakt. Er zijn vele manieren waarop deze ruimte kan worden overbrugd, zodat een geïsoleerde ICS toch besmet wordt (bijvoorbeeld via een USB-stick). Bovendien zijn systemen die weliswaar niet rechtstreeks met internet verbonden zijn, indirect toch verbonden via interactie met de IT-systemen van het bedrij

Industriële uitdaging

Voor de beveiliging van ICS-omgevingen is een heel andere aanpak nodig dan bij de beveiliging van IT-systemen. Voor zakelijke IT-netwerken is het van het allergrootste belang de vertrouwelijkheid van gevoelige bedrijfsgegevens te handhaven. Hoewel de beschikbaarheid van de IT-service belangrijk is, is dit niet zo belangrijk als vertrouwelijkheid en integriteit. Het omgekeerde geldt echter voor industriële regelsystemen, waar continue beschikbaarheid van het proces voorop staat. Het draait allemaal om het beschermen van het proces en voorkomen van storingen.

Het andere belangrijke verschil heeft betrekking op de technologieën die in ICS-omgevingen worden gebruikt. De IT-netwerken van bedrijven zijn grotendeels gebaseerd op een paar standaardbesturingssystemen, -applicaties en -hardwarecomponenten, maar dit is niet het geval voor industriële systemen. ICS-omgevingen kunnen in hoge mate aanpassingen hebben en complex zijn. Ze bevatten vaak veel eigen technologieën, SCADA-servers, mens/machine-interfaces, PLC's en hergebruikte of verouderde subsystemen. Dit vergroot de beveiligingsuitdaging, omdat de infrastructuur van elk regelsysteem uniek is en de beveiligingsoplossing hierop moet worden aangepast. Daarnaast introduceert de explosieve groei van het 'Internet of Things' nieuwe aanvalsoppervlakken en bedreigingen die moeten worden opgelost, aangezien de traditionele beveiligingstechnologieën hiervoor geen oplossing bieden.

Wat hebben we te bieden?

Bij het ontwikkelen van onze industriële cyberbeveiligingsoplossing plaatsten we de beschikbaarheid van processen boven alles. Kaspersky Industrial CyberSecurity is specifiek ontworpen om complexe industriële omgevingen met diverse eigen systemen te beveiligen. Het is een uiterst flexibele beveiligingsoplossing die kan worden aangepast aan de unieke behoeften voor elke installatie. Na een volledige audit van de infrastructuur van uw systemen bepalen onze professionele servicemedewerkers de optimale configuratie van onze beveiligingstechnologieën en -services.

Onze oplossing biedt een logisch, incrementeel traject naar uitgebreide industriële cyberbeveiliging, van mensen tot en met processen en technologieën:

 • Trainingen

  Trainingen

  Voorlichting en ontwikkeling van bewustwording voor leidinggevenden op C-niveau, IT, IT-beveiliging en -engineers

 • Services

  Services

  Wij zorgen voor de volledige cyclus van beveiligingsservices: van beoordeling van vulnerability's tot reacties op beveiligingsincidenten

 • Technologieën

  Technologieën

  Kaspersky Lab heeft gespecialiseerde, unieke producten voor de beveiliging van technologische processen en gegevens ontwikkeld

Wat het uw bedrijf biedt

Beveiliging van uw ICS… en uw bedrijfssystemen

Omdat veel bedreigingen kunnen worden overgebracht van zakelijke IT-systemen naar industriële systemen, is het belangrijk uw gehele infrastructuur te beveiligen. Wij bieden voor de beveiliging van uw zakelijke IT-systemen, zoals systemen voor planning & logistiek en operations management, een scala aan zakelijke beveiligingsoplossingen. Behalve dat we bekroonde beveiliging voor desktops, laptops en file servers plus beheertools, gegevensencryptie en mobiele beveiliging leveren, beveiligen we ook mailservers, samenwerkingsservers, virtuele omgevingen en de verkeersstroom via internetgateways.

Casestudy's

SIA VARS

Solution: Industrial CyberSecurity

SIA VARS is de enige petrochemische terminal in de Baltische Staten voor het...

PDF BEKIJKEN

TANECO

Solution: Industrial CyberSecurity

TANECO is een Russische olieraffinaderij. TANECO's succes is sterk afhankelijk van de...

PDF BEKIJKEN*
Alle casestudy's bekijken

Erkenning

Whitepapers

Industriële cyberbeveiliging

Kaspersky Lab begrijpt dat elk technologienetwerk specifieke kenmerken...

PDF BEKIJKEN*

Kaspersky Industrial CyberSecurity Components

PDF BEKIJKEN*
Alle whitepapers bekijken

Gerelateerde producten

* in het Engels