KasperskySecurity for Microsoft Exchange Servers 

E-mail is een van de belangrijkste kanalen voor de verspreiding van crypto-lockers, malware en spam. Internetcriminelen kunnen complexe, doelgerichte aanvallen lanceren met één e-mail die wordt geopend door één gebruiker (bijvoorbeeld uw accountant). Als de e-mail eenmaal is geopend, staat de deur naar vertrouwelijke informatie binnen uw bedrijf wijd open.

Om dergelijke risico's te voorkomen en de gehele bedrijfsinfrastructuur te beschermen, heeft u een effectieve beveiligingsoplossing voor uw mailserver nodig.

Kaspersky Security for Microsoft Exchange biedt eersteklas bescherming tegen malware en spam voor uw Microsoft Exchange-mailserver met een krachtige engine en uitgebreide scanfuncties die malware tegengaan en intelligente spamdetectie. De contentbewuste DLP-module* en Kaspersky Private Security Network voorkomen lekken van gevoelige bedrijfsgegevens.

*Met afzonderlijke licentie

Kaspersky Security for Microsoft Exchange beschermt uw mailservers en daarmee uw volledige bedrijfsnetwerk. Zo kunt u zich vol vertrouwen concentreren op uw core business.

 • Voordelen

  • Krachtige anti-malware- en anti-spamengines

   Door krachtige technologieën kunt u sneller scannen met minder gebruik van systeembronnen.

  • Volledige bescherming

   De applicatie biedt volledige bescherming van Microsoft Exchange Server en is compatibel met Database Availability Group (DAG).

  • Flexibele instellingen

   Kaspersky Security for Microsoft Exchange biedt flexibele, gebruiksvriendelijke instellingen voor bescherming tegen spam en malware die voldoet aan de beveiligingsdoelstellingen van uw bedrijf.

  • Ondersteuning voor meerdere talen

   De applicatie voert anti-spamscans uit op berichten in meerdere talen, waaronder Aziatische talen.

  • Gegevenslekken voorkomen

   Uitgaande e-mails worden geanalyseerd en berichten of bijlagen met persoonlijke, vertrouwelijke of gevoelige informatie worden automatisch geregistreerd. Ook kunnen deze e-mails automatisch worden geblokkeerd, zelfs als het bericht of de bijlage gescand en verzonden is als een bijgevoegde afbeelding of pdf. De DLP-module bevat standaard woordenlijsten voor de belangrijkste regelgevingen, waaronder HIPAA en PCI DSS.

  • Uitstekende prestaties

   De engine zorgt met minimale geheugenvereisten voor betere prestaties en een hogere stabiliteit.

  • Flexibele licenties

   Maak een keuze uit flexibele maandelijkse licenties met schaalbare en pay-as-you-go opties of vaste jaarlijkse licentiekosten. Voor managed service providers is het gemakkelijk om op afstand de beveiliging te beheren voor meerdere klanten met onze multi-tenant console.

  Effectieve anti-spambescherming via intelligente detectie

  • Intelligente technologieën voor spamherkenning

   Alle berichten worden gecontroleerd op spam. Dit gebeurt op basis van formele kenmerken, zoals het e-mailadres en IP-adres van de afzender, de berichtgrootte en de berichtkop. Daarnaast wordt de inhoud van berichten en bijlagen geanalyseerd via intelligente technologieën, inclusief unieke grafische handtekeningen waarmee spam in de vorm van afbeeldingen wordt gedetecteerd. Kaspersky Security for Exchange is geïntegreerd met het Kaspersky Security Network (KSN) en heeft zo toegang tot Kaspersky’s cloudgebaseerde database voor realtime informatie over nieuwe spamaanvallen.

  • Reputatiefiltering

   U hebt nu de mogelijkheid om reputatiefiltering te gebruiken. Dit is een aanvullende scanservice tegen spam waarmee de nauwkeurigheid van de spamdetectie hoger is en de kans op foute identificatie lager is.

  • Aanvullende berichtencontrole

   Als aanvullende bescherming tegen spam worden berichten gecontroleerd aan de hand van DNSBL-lijsten met adressen van spammers en met SURBL-technologie, waarmee URL's van spammers worden gedetecteerd in berichten.

  • Berichtclassificatie

   Als beheerder kunt u afzonderlijke verwerkingsregels configureren voor elke soort ongewenste e-mail, zodat u niet de verkeerde informatie kwijtraakt. Bijvoorbeeld: bekende spamberichten kunnen worden geblokkeerd, verdachte e-mail kan rechtstreeks naar de map Ongewenste e-mail worden verwezen, en formele berichten, zoals bezorgings- en leesbevestigingen, kunnen direct in het Postvak IN worden bezorgd.

  • Whitelists en blacklists

   Er is een faciliteit waarmee gebruikers hun eigen vertrouwde lijsten (whitelists) en blacklists kunnen maken aan de hand van het SMTP of IP-adres van de afzender. Een whitelist kan ook worden gemaakt op basis van het SMTP-adres van de geadresseerde. Elk bericht van een afzender in de whitelist wordt niet gecontroleerd en wordt rechtstreeks bij de geadresseerde bezorgd. Als het adres echter in de blacklist staat, wordt het bericht gelabeld met een speciale kop en verwerkt volgens de regels die de beheerder heeft geconfigureerd.

  Krachtige bescherming tegen malware

  • Realtime scans

   Kaspersky Security for Microsoft Exchange herkent en verwijdert alle soorten malware, wormen, trojans en andere kwaadaardige objecten uit de stroom inkomende en uitgaande berichten, ook uit bijlagen in vrijwel elke indeling. Niet alleen bekende malware wordt gedetecteerd en verwijderd, maar ook potentieel gevaarlijke programma's en e-mails met macro's in MS Office-documenten.

  • On-demand en geplande achtergrondscans

   Alle mappen en berichten op de server worden op de achtergrond gescand met de nieuwste versie van de anti-virusdatabase. Hierdoor ontspringt geen enkel object de dans. U kunt flexibele achtergrondscans inplannen of on-demand scans uitvoeren voor elke specifieke mailbox, op elk gewenst moment. Dit alles met minimale impact op de serverbelasting en bedrijfsproductiviteit.

  • Back-upkopieën

   Voordat berichten worden verwijderd, worden er back-ups gemaakt. Het is dan altijd mogelijk belangrijke informatie te herstellen als het verwerken van objecten mislukt of als berichten ten onrechte als spam zijn geclassificeerd. Dankzij een uitgebreide reeks zoekparameters kunt u objecten eenvoudiger zoeken in de back-upopslag.

  Uitgebreide gegevensbescherming

  • Detectie van vertrouwelijke informatie in e-mails

   De applicatie detecteert niet alleen specifieke soorten gegevens, zoals persoonlijke gegevens en informatie over betaalk