Kaspersky Security for Microsoft Exchange Servers 

E-mail is een van de belangrijkste kanalen voor de verspreiding van crypto-lockers, malware en spam. Internetcriminelen kunnen complexe, doelgerichte aanvallen lanceren met één e-mail die wordt geopend door één gebruiker (bijvoorbeeld uw accountant). Als de e-mail eenmaal is geopend, staat de deur naar vertrouwelijke informatie binnen uw bedrijf wijd open.

Om dergelijke risico's te voorkomen en de gehele bedrijfsinfrastructuur te beschermen, heeft u een effectieve beveiligingsoplossing voor uw mailserver nodig.

Kaspersky Security for Microsoft Exchange biedt eersteklas bescherming tegen malware en spam voor uw Microsoft Exchange-mailserver met een krachtige engine en uitgebreide scanfuncties die malware tegengaan en intelligente spamdetectie. De contentbewuste DLP-module* en Kaspersky Private Security Network voorkomen lekken van gevoelige bedrijfsgegevens.

*Met afzonderlijke licentie

Kaspersky Security for Microsoft Exchange beschermt uw mailservers en daarmee uw volledige bedrijfsnetwerk. Zo kunt u zich vol vertrouwen concentreren op uw core business.

 • Voordelen

  • Krachtige anti-malware- en anti-spamengines

   Door krachtige technologieën kunt u sneller scannen met minder gebruik van systeembronnen.

  • Volledige bescherming

   De applicatie biedt volledige bescherming van Microsoft Exchange Server en is compatibel met Database Availability Group (DAG).

  • Flexibele instellingen

   Kaspersky Security for Microsoft Exchange biedt flexibele, gebruiksvriendelijke instellingen voor bescherming tegen spam en malware die voldoet aan de beveiligingsdoelstellingen van uw bedrijf.

  • Ondersteuning voor meerdere talen

   De applicatie voert anti-spamscans uit op berichten in meerdere talen, waaronder Aziatische talen.

  • Gegevenslekken voorkomen

   Uitgaande e-mails worden geanalyseerd en berichten of bijlagen met persoonlijke, vertrouwelijke of gevoelige informatie worden automatisch geregistreerd. Ook kunnen deze e-mails automatisch worden geblokkeerd, zelfs als het bericht of de bijlage gescand en verzonden is als een bijgevoegde afbeelding of pdf. De DLP-module bevat standaard woordenlijsten voor de belangrijkste regelgevingen, waaronder HIPAA en PCI DSS.

  • Uitstekende prestaties

   De engine zorgt met minimale geheugenvereisten voor betere prestaties en een hogere stabiliteit.

  • Flexibele licenties

   Maak een keuze uit flexibele maandelijkse licenties met schaalbare en pay-as-you-go opties of vaste jaarlijkse licentiekosten. Voor managed service providers is het gemakkelijk om op afstand de beveiliging te beheren voor meerdere klanten met onze multi-tenant console.

  Effectieve anti-spambescherming via intelligente detectie

  • Intelligente technologieën voor spamherkenning

   Alle berichten worden gecontroleerd op spam. Dit gebeurt op basis van formele kenmerken, zoals het e-mailadres en IP-adres van de afzender, de berichtgrootte en de berichtkop. Daarnaast wordt de inhoud van berichten en bijlagen geanalyseerd via intelligente technologieën, inclusief unieke grafische handtekeningen waarmee spam in de vorm van afbeeldingen wordt gedetecteerd. Kaspersky Security for Exchange is geïntegreerd met het Kaspersky Security Network (KSN) en heeft zo toegang tot Kaspersky’s cloudgebaseerde database voor realtime informatie over nieuwe spamaanvallen.

  • Reputatiefiltering

   U hebt nu de mogelijkheid om reputatiefiltering te gebruiken. Dit is een aanvullende scanservice tegen spam waarmee de nauwkeurigheid van de spamdetectie hoger is en de kans op foute identificatie lager is.

  • Aanvullende berichtencontrole

   Als aanvullende bescherming tegen spam worden berichten gecontroleerd aan de hand van DNSBL-lijsten met adressen van spammers en met SURBL-technologie, waarmee URL's van spammers worden gedetecteerd in berichten.

  • Berichtclassificatie

   Als beheerder kunt u afzonderlijke verwerkingsregels configureren voor elke soort ongewenste e-mail, zodat u niet de verkeerde informatie kwijtraakt. Bijvoorbeeld: bekende spamberichten kunnen worden geblokkeerd, verdachte e-mail kan rechtstreeks naar de map Ongewenste e-mail worden verwezen, en formele berichten, zoals bezorgings- en leesbevestigingen, kunnen direct in het Postvak IN worden bezorgd.

  • Whitelists en blacklists

   Er is een faciliteit waarmee gebruikers hun eigen vertrouwde lijsten (whitelists) en blacklists kunnen maken aan de hand van het SMTP of IP-adres van de afzender. Een whitelist kan ook worden gemaakt op basis van het SMTP-adres van de geadresseerde. Elk bericht van een afzender in de whitelist wordt niet gecontroleerd en wordt rechtstreeks bij de geadresseerde bezorgd. Als het adres echter in de blacklist staat, wordt het bericht gelabeld met een speciale kop en verwerkt volgens de regels die de beheerder heeft geconfigureerd.

  Krachtige bescherming tegen malware

  • Realtime scans

   Kaspersky Security for Microsoft Exchange herkent en verwijdert alle soorten malware, wormen, trojans en andere kwaadaardige objecten uit de stroom inkomende en uitgaande berichten, ook uit bijlagen in vrijwel elke indeling. Niet alleen bekende malware wordt gedetecteerd en verwijderd, maar ook potentieel gevaarlijke programma's en e-mails met macro's in MS Office-documenten.

  • On-demand en geplande achtergrondscans

   Alle mappen en berichten op de server worden op de achtergrond gescand met de nieuwste versie van de anti-virusdatabase. Hierdoor ontspringt geen enkel object de dans. U kunt flexibele achtergrondscans inplannen of on-demand scans uitvoeren voor elke specifieke mailbox, op elk gewenst moment. Dit alles met minimale impact op de serverbelasting en bedrijfsproductiviteit.

  • Back-upkopieën

   Voordat berichten worden verwijderd, worden er back-ups gemaakt. Het is dan altijd mogelijk belangrijke informatie te herstellen als het verwerken van objecten mislukt of als berichten ten onrechte als spam zijn geclassificeerd. Dankzij een uitgebreide reeks zoekparameters kunt u objecten eenvoudiger zoeken in de back-upopslag.

  Uitgebreide gegevensbescherming

  • Detectie van vertrouwelijke informatie in e-mails

   De applicatie detecteert niet alleen specifieke soorten gegevens, zoals persoonlijke gegevens en informatie over betaalkaarten, maar scant ook e-mails op woorden of zinnen die voorkomen in een serie geïnstalleerde themawoordenlijsten, waaronder 'Financieel', 'Administratieve documenten' en 'Beledigend of obsceen taalgebruik'. Dit kan voor bedrijven een waardevol hulpmiddel zijn om gevoelige informatie te beschermen en aan regelgeving te voldoen.

  • Aangepaste woordenlijsten

   Alle standaardwoordenlijsten worden regelmatig bijgewerkt. Beheerders kunnen echter hun eigen aangepaste woordenlijsten samenstellen met trefwoorden en zinnen die relevant zijn voor hun bedrijf of specifieke projecten. De applicatie blokkeert dan uitgaande e-mails die woorden uit deze lijsten bevatten. Woordenlijsten kunnen ook met querytaal worden samengesteld.

  • Grondige analyse van e-mailinhoud

   Er kan ook op gestructureerde gegevens worden gezocht. Hierdoor kunnen berichten worden geblokkeerd die een combinatie van specifieke gegevenssoorten of gegevens in complexe arrays, zoals klantdatabases, bevatten.

  Flexibel beheer

  • Gecentraliseerd beheer en bewaking

   U beheert al uw Exchange-servers via één beheerconsole met gecentraliseerde rapportage- en back-upfunctionaliteit. Kaspersky Security for Microsoft Exchange is geïntegreerd met Kaspersky Security Center, zodat u met één console de beschermingsstatus, belangrijke gebeurtenissen en geconsolideerde statistieken voor de hele organisatie in de gaten kunt houden.

  • Aangepaste configuratie

   U kunt de applicatie configureren op basis van het IT-beveiligingsbeleid en de hardwaremogelijkheden van uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld bepaalde bestandstypen uitsluiten van de scan of het intensiteitsniveau voor spam configureren. U kunt ook anti-virus- en anti-spamverwerkingsscenario's configureren voor verschillende berichtcategorieën, een whitelist of blacklist maken op basis van de adressen van afzenders of geadresseerden, enz.

  • Database-updates

   Updates van anti-virusdatabases kunnen on-demand of automatisch volgens planning worden uitgevoerd. Updates kunnen rechtstreeks van de Kaspersky Lab-website of van een lokale server worden gedownload. Indien nodig kunt u de anti-virus- en spamherkenningsdatabases afzonderlijk bijwerken.

  • Optimaal beheer

   De beheerinterface is gebaseerd op de populaire Microsoft Management Console en kan eventueel op afstand worden bestuurd.

  • Gedetailleerde rapporten

   U kunt de werking van de applicatie en de anti-virusbescherming bewaken met behulp van de gedetailleerde HTML-rapporten of het gebeurtenissenlogboek van Windows. De frequentie waarmee rapporten worden gegenereerd en de informatie die in de rapporten wordt opgenomen, is helemaal aanpasbaar. Alle rapporten kunnen op de harde schijf worden opgeslagen of per e-mail worden verzonden.

  • Geavanceerd meldingssysteem

   Als beheerder kunt u meldingen over kritieke applicatiegebeurtenissen raadplegen, zowel via e-mail als in het gebeurtenissenlogboek van Windows.

  • Rapportage van pogingen om vertrouwelijke gegevens via e-mail te verzenden

   Wanneer de applicatie vertrouwelijke informatie detecteert in een uitgaande e-mail of bijlage en het bericht blokkeert, ontvangt de manager van de afzender een waarschuwing over de potentiële beveiligingsinbreuk. Beheerders kunnen bovendien gedetailleerde informatie ontvangen over elk incident waarbij een e-mail wordt geblokkeerd.

  • Rolgebaseerde toegang

   Beveiligingsbeheer en de controle over de verspreiding van vertrouwelijke informatie kan worden toegewezen aan verschillende functies of rollen.

  • Mailserver

   Het product ondersteunt de volgende versies van Microsoft Exchange Server:

   • Microsoft Exchange Server 2016
   • Microsoft Exchange Server 2013 SP1
   • Microsoft Exchange Server 2010 SP3
  • Security server

   Besturingssystemen:

   Op de server moet een van de volgende versies van Microsoft Windows zijn geïnstalleerd:

   • Microsoft Windows Server 2016 Standard or Datacenter
   • Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard of Datacenter
   • Microsoft Windows Server 2012 Standard of Datacenter
   • Microsoft Windows Small Business Server 2011 Standard
   • Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1 Standard, Enterprise or Datacenter.
  • Beheerconsole

   Besturingssystemen:

   Op de server moet een van de volgende versies van Microsoft Windows zijn geïnstalleerd:

   • Microsoft Windows 10
   • Microsoft Windows 8.1
   • Microsoft Windows 8
   • Microsoft Windows 7 SP1 Professional, Enterprise or Ultimate
   • Microsoft Windows Server 2016 Standard of Datacenter
   • Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard of Datacenter
   • Microsoft Windows Server 2012 Standard of Datacenter
   • Microsoft Windows Small Business Server 2011 SP1 Standard
   • Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1 Standard, Enterprise of Datacenter

   Voor de installatie en werking van de beheerconsole moeten Microsoft .NET Framework 4.5 en Microsoft Management Console 3.0 zijn geïnstalleerd.

   Om de administratie plug-in te installeren moet Kaspersky Security Center 10 met Service Pack 2 en Maintenance Release 1 geïnstalleerd zijn.

  • Aanvullende vereisten

   Voor het product moet SQL Server lokaal of extern zijn geïnstalleerd. De ondersteunde versies van Microsoft SQL Server zijn:

   • Microsoft SQL Server 2016 Express, Standard of Enterprise
   • Microsoft SQL Server 2014 Express, Standard of Enterprise
   • Microsoft SQL Server 2012 Express, Standard of Enterprise
Onderdeel van:

  Twijfelt u welke beveiligingsoplossing de juiste keuze is voor uw bedrijf?

  Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

  Accepteren en sluiten