Kaspersky Vulnerability & Patch Management

Kaspersky Vulnerability & Patch Management

 • Vulnerabilitybeoordeling en patchbeheer
 • Automatische inventarisaties van hardware en software
 • Softwaredistributie en probleemoplossing op afstand
 • Gecentraliseerd beheer van alle functies
 • Vulnerabilitybeoordeling en patchbeheer

  Cybercriminelen en malware kunnen niet-gepatchte vulnerabilities binnen softwareapplicaties en besturingssystemen gebruiken als ingang naar zakelijke netwerken. Vulnerabilities identificeren en ze zo snel mogelijk patchen is essentieel voor de verdediging tegen gerichte aanvallen.

  • Automatische vulnerabilitydetectie en -prioritering

   Kaspersky Vulnerability & Patch Management scant uw hele zakelijke netwerk om vulnerabilities te identificeren die voortvloeien uit niet-gepatchte applicaties of besturingssystemen. De gevonden vulnerabilities kunnen automatisch worden geprioriteerd, zodat u weet welke risico's onmiddellijke aandacht vereisen en welke later kunnen worden gepatcht.

  • Automatisch patchbeheer

   Na identificatie en prioritering van bekende vulnerabilities distribueert Kaspersky Vulnerability & Patch Management automatisch de benodigde patches en updates (voor Microsoft- en non-Microsoft-software) om uw systemen stabiel en veilig te houden.* In vergelijking met veel andere patchbeheersystemen distribueren wij nieuwe patches sneller. Dit betekent dat de vulnerability sneller wordt geëlimineerd. Als u een patch distribueert, kunt u de installatiestatus van de patch controleren met een melding die aangeeft of de patch al dan niet succesvol is toegepast.

   *In een test van AV-TEST GmbH waarin patchbeheersystemen werden beoordeeld, presteerde Kaspersky Lab beter dan concurrenten op het gebied van kwaliteit en functies.

  Beheer van IT-middelen – hardware en software

  Als een bedrijf niet volledig inzicht heeft in alle hardware en software op het netwerk, wordt het beheer en de beveiliging van systemen vrijwel onmogelijk. Daarom laat Kaspersky Vulnerability & Patch Management niets te raden over bij het beheer van IT-middelen en IT-beveiliging.

  • Automatische hardware-inventarisatie

   Alle apparaten op uw netwerk worden automatisch ontdekt en vastgelegd in een hardware-inventarisatie met gedetailleerde informatie over elk apparaat. Zelfs gastapparaten kunnen automatisch worden ontdekt en toegang tot internet krijgen, zonder de beveiliging van uw bedrijfssystemen en -gegevens in gevaar te brengen.

  • Automatische software-inventarisatie

   Bij een software-inventarisatie wordt alle software op uw netwerk geregistreerd, zodat u het gebruik van software kunt beheren en ongeoorloofde applicaties kunt blokkeren. Doordat u informatie over aangeschafte licenties en vervaldatums ontvangt, kunt u met een software-inventarisatie uw licenties centraal beheren en de levenscycli van licenties bijhouden.

  Softwaredistributie

  Geautomatiseerde provisioning – en controles, toegang op afstand en probleemoplossing – minimaliseren de benodigde tijd en resources om nieuwe werkstations op te zetten of nieuwe applicaties uit te rollen.

  • Provisioning en implementatie van applicaties

   Met Kaspersky Vulnerability & Patch Management kunt u de distributie van applicatiesoftware optimaliseren, waarbij het software-implementatieproces volledig transparant is voor uw gebruikers. U kunt de software op verzoek implementeren of de implementatie buiten kantooruren plannen. Voor bepaalde installatieprogramma's kunt u aanvullende parameters opgeven om het desbetreffende softwarepakket aan te passen.

  • Probleemoplossing op afstand

   Door veilige, externe verbindingen met elke desktop of clientcomputer te bieden, stelt Kaspersky Vulnerability & Patch Management u in staat om problemen snel en efficiënt op te lossen. Een autorisatiemechanisme voorkomt onbevoegde externe toegang en alle activiteiten tijdens een externe sessie worden vastgelegd in een logbestand.

  • Netwerkverkeer optimaliseren

   Wanneer u nieuwe of bijgewerkte software bij een externe vestiging implementeert, kan één lokaal werkstation als updateagent voor de gehele vestiging fungeren, zodat uw netwerk minder zwaar wordt belast tijdens de implementatie op afstand.

  Implementatie van besturingssystemen

  Om de implementatie van een besturingssysteem te optimaliseren en u tijd te besparen, automatiseert en centraliseert Kaspersky Vulnerability & Patch Management de creatie, de opslag en het klonen van beveiligde systeemimages.

  • Beheer en gemak

   Images worden in een speciale opslagruimte opgeslagen die direct toegankelijk is tijdens de implementatie. Images voor clientwerkstations kunnen worden geïmplementeerd met PXE-servers (Preboot eXecution Environment) die eerder zijn gebruikt in het netwerk of met de eigen functies van Kaspersky Vulnerability & Patch Management. Door Wake-on-LAN-signalen naar computers te sturen, kunt u de images automatisch buiten kantooruren distribueren. UEFI-ondersteuning is ook inbegrepen.

  • Flexibiliteit

   Dankzij nieuwe functies hebt u ook meer mogelijkheden om een systeemimage te bewerken na creatie. U kunt:

   • Een script uitvoeren of aanvullende software installeren na de installatie van het besturingssysteem
   • Een opstart-flashstation maken met Windows PE
   • Een systeemimage uit distributiepakketten importeren – Windows Imaging Format (WIM)

  Beheer voor grote ondernemingen

  Kaspersky Vulnerability & Patch Management kan meegroeien met grote IT-netwerken. Centraal beheer – inclusief Role-Based Access Control voor grote IT-beheerteams – en ondersteuning voor populaire SIEM-systemen maken het beheer van complexe IT-omgevingen eenvoudiger.

  • Gecentraliseerd beheer

   Kaspersky Vulnerability & Patch Management bevat Kaspersky Security Center, een uniforme beheerconsole die u inzicht in en controle geeft over alle endpoint-beveiligingstechnologieën van Kaspersky Lab die u gebruikt. Met Kaspersky Security Center kunt u de beveiliging beheren van uw mobiele apparaten, laptops, desktops, servers, virtuele machines en meer met het gemak van één dashboard.

  • Taakverdeling op basis van rollen

   Dankzij Role-Based Access Control kunt u taken voor beveiligingsbeheer verdelen onder meerdere beheerders. U wilt bijvoorbeeld dat één beheerder de beveiliging van werkstations beheert, een tweede beheerder verantwoordelijk is voor mobiele beveiliging en een derde beheerder zorg draagt voor alle systeembeheerfuncties. De Kaspersky Security Center-console kan gemakkelijk worden aangepast, zodat alle beheerders alleen toegang hebben tot de tools en informatie die relevant zijn voor hun taken.

  • Integratie met SIEM-systemen

   SIEM-systemen (Security Information & Event Management) kunnen een belangrijke rol spelen bij realtime bewaking voor grote ondernemingen. Daarom is integratie met twee van de populairste SIEM-producten, HP ArcSight en IBM QRadar, inbegrepen.

 • Cybercriminelen benutten niet-gepatchte vulnerabilities binnen besturingssystemen en populaire applicaties, zoals Adobe Reader, Internet Explorer, Microsoft Office en Java, voor hun gerichte aanvallen tegen bedrijven van elke grootte.

  Kaspersky Vulnerability & Patch Management verbetert uw beveiliging door vulnerabilities te patchen. Bovendien wordt uw besturingsomgeving beperkt door beheer van apparaten en software op uw netwerk en distributie van besturingssystemen en applicaties. Kaspersky Vulnerability & Patch Management is ontworpen om beheer efficiënter te maken. Het geeft u ook beter inzicht in uw IT-netwerk en automatiseert talloze andere beveiligings- en beheertaken. Het beheert en beveiligt uw zakelijke IT-omgeving en maakt tegelijkertijd IT-beheer eenvoudiger met verschillende mogelijkheden binnen één geïntegreerde console voor systeem- en beveiligingsbeheer.

  • Beter inzicht

   Dankzij automatische generatie van hardware- en software-inventarisaties weet u precies wat er op uw netwerk wordt uitgevoerd. Als nieuwe applicaties of apparaten op uw zakelijke netwerk worden geïntroduceerd, ontdekt Kaspersky Vulnerability & Patch Management ze automatisch. Zo kunt u elk element van uw IT-omgeving zien en beheren.

  • Automatisering van vulnerabilitybeoordeling en patchbeheer

   Hackers en malware maken steeds vaker gebruik van vulnerabilities binnen besturingssystemen en applicaties om zakelijke IT-systemen aan te vallen. Onze Vulnerability Assessment-technologie automatiseert de detectie en prioritering van bekende vulnerabilities op uw netwerk volledig. Vervolgens krijgt u centraal beheer over de distributie van patches. Door deze belangrijke activiteiten te automatiseren en te centraliseren, kost het minder tijd om vulnerabilities te elimineren en krijgt u extra beschermingslagen voor zowel uw bedrijf als de gevoelige gegevens van uw bedrijf.

  • Eenvoudiger IT-beheer

   Kaspersky Vulnerability & Patch Management, ontworpen voor netwerken met Windows, automatiseert talloze IT-beheerfuncties zodat u tijd en resources kunt besparen. Met één beheerconsole voor alle functies kunt u de beveiliging van alle endpoints op uw zakelijke netwerk beheren zonder te hoeven schakelen tussen verschillende producten en consoles.

Technische Informatie
MEEGELEVERDE APPLICATIES

Kaspersky Vulnerability & Patch Management

Welke oplossing is de juiste voor uw bedrijf?

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten