Overslaan naar hoofdinhoud

KasperskySecurity Center voor optimaal systeembeheer

Kaspersky Security Center neemt de complexiteit van beveiligingsbeheer en IT-systeembeheer van u over. De volledig schaalbare console biedt groeiende bedrijven met veranderende beveiligingsbehoeften één totaaloplossing voor systeem- en beveiligingsbeheer, en eenvoudige scheiding van beheerverantwoordelijkheden. En dit alles vanuit één beheerconsole die ook beschikbaar is als online console.

Kaspersky Security Center biedt tal van functionaliteiten:

 • Een krachtige beheerconsole met een aanvullende flexibele online interface die overal beschikbaar is – via een statisch of mobiel apparaat.
 • Dankzij het totaaloverzicht bekijkt en beheert u de beveiliging van uw hele bedrijfsomgeving – de cloud, fysieke en virtuele machines en mobiele apparaten.
 • Eenvoudige implementatie en gemakkelijk beveiligingsbeheer via gebruiksklare uniforme beleidsregels.

Of u nu honderd of honderdduizend werkstations beheert, binnen een gecentraliseerde, gedistribueerde of gemengde infrastructuur – met Kaspersky Security Center zijn onze uitgebreide beveiligingstechnologieën eenvoudig te installeren, te configureren en te beheren. Met Kaspersky Security Center schaalt en activeert u eenvoudig nieuwe tools en functies als de beveiligingsbehoeften van uw bedrijf veranderen.

 • IT-beveiliging automatiseren dankzij een 360°-overzicht

  De toenemende diversiteit aan platformen, apparatuur, software en applicaties maakt het werk er voor IT-beheerders niet eenvoudiger op. Complexiteit ondermijnt beveiliging, maar hoe richt u die beveiliging in als u niet weet wat u hebt?

  Het ontdekken van hardware, het inventariseren van software en het tijdig toepassen van patches voor vulnerabilities zijn arbeidsintensieve en tijdrovende klussen. Kaspersky Security Center vereenvoudigt deze uitdagingen. Fysieke, virtuele en cloudgebaseerde endpoints, mobiele apparaten en embedded systemen worden samen beheerd via één console. Dit werkt efficiënter en de totale eigendomskosten dalen.

  • Houd de controle over uw bedrijfseigendommen en bespaar

   Kaspersky Security Center biedt volledig inzicht in de hardware en software op uw netwerk. Bespaar op de kosten voor softwarelicenties door gebruiksrechten centraal toe te kennen en te beheren. Optimaliseer uw resources dankzij automatische detectie van apparaten, hardwareherkenning en software-inventarisatierapporten. Met Kaspersky Security Center kunt u softwarelicenties en hardware eenvoudig in de gaten houden en beheren.

  • Vulnerabilities identificeren en beheren

   De beheerfunctionaliteit voor vulnerabilities en patches van Kaspersky Security Center detecteert vulnerabilities in uw applicaties en besturingssystemen die door schadelijke programma's kunnen worden misbruikt om toegang te krijgen tot uw netwerk en blokkeert deze voordat malware problemen kan veroorzaken.

   De geautomatiseerde vulnerabilitycheck gebruikt realtime informatie uit de cloud over exploitactiviteiten, om waar nodig direct patches te implementeren zonder dat systemen of gebruikers hiervan hinder ondervinden. Met ondersteuning voor meer dan 150 softwareapplicaties biedt Kaspersky Security Center bewakingsfuncties die vulnerabilities opsporen in de meestgebruikte zakelijke applicaties. Na detectie worden vulnerabilities gerangschikt en wordt de gevaarlijkste als eerste buiten bedrijf gesteld.

  • Geautomatiseerde risicobeperking

   Patches worden automatisch gedownload, gedistribueerd en geïnstalleerd, ongeacht of u een fysieke, virtuele of cloud-machine gebruikt. Geoptimaliseerde algoritmen voor Microsoft-updates dringen het netwerkverkeer en de benodigde schijfruimte terug.

   Bewaak de status van patchinstallaties met rapporten over de voortgang en effectiviteit van patches voor applicaties van derden.

  Stroomlijn routinetaken

  Kaspersky Security Center bevat een breed scala aan functies voor IT-systeembeheer om standaard IT-taken voor heterogene netwerken te stroomlijnen.

  Kaspersky Security Center’s uitgebreide architectuur beschikt over plug-ins voor het beheer van beveiligingsproducten voor ieder platform. Als er een nieuw (of bijgewerkt) product wordt uitgebracht, kan de bijbehorende extensie worden geïnstalleerd in Kaspersky Security Center zonder dat deze moet worden gepatcht of de console opnieuw moet worden geïnstalleerd. Endpoint-softwaredistributie en -implementatie kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met de clientbeheertools van Kaspersky Security Center, terwijl het gecentraliseerde beheer wordt aangevuld met op rollen gebaseerde toegang en geïntegreerde dashboards, zodat alle beheerders alleen toegang hebben tot de tools en gegevens die relevant zijn voor hun taken.

  • Eenvoudige te schalen

   Schaal eenvoudig op zonder dat u de oorspronkelijke configuratie hoeft te wijzigen. Tot 100.000 fysieke, virtuele en cloudgebaseerde endpoints kunnen worden beheerd via één serverinstallatie van Kaspersky Security Center. Eén distributiepunt kan overweg met maximaal 10.000 hosts. U kunt primaire-secundaire hiërarchieën maken voor meerdere servers. Rollen en rechten die gelden voor de primaire server worden geërfd door elke secundaire server. De primaire server is op de hoogte van elke host die wordt beheerd door elke secundaire server.

  • Bescherm uw data

   Centraal beheerde encryptiemogelijkheden bieden een extra beveiligingslaag tegen gegevensverlies door diefstal van apparaten of malwareaanvallen. Met Kaspersky Security Center kunnen beheerders FileVault 2.0 op Mac OS®, de encryptie van mobiele apparaten, Kaspersky Encryption en Microsoft BitLocker® in Microsoft® Windows® centraal in- en uitschakelen. Het systeem bewaakt ook de status van versleutelde apparaten, meldt geblokkeerde toegang tot versleutelde bestanden en maakt lokale back-ups van encryptiesleutels om vergeten inloggegevens te herstellen.

  • Optimale ondersteuning op afstand

   Verkort de responstijden en verbeter de efficiëntie dankzij mogelijkheden voor gestroomlijnde probleemoplossing en ondersteuning op afstand. Maak via RDP verbinding met clients of externe computers die door Kaspersky Security Center worden beheerd voor een eenvoudige diagnostiek en probleemoplossing voor alle software.

  • Naadloze implementatie op externe kantoren

   Het opzetten van nieuwe werkstations in andere vestigingen kan extern en automatisch worden uitgevoerd. U kunt ook buiten kantooruren nieuwe applicaties uitrollen en automatisch laten installeren. Hierdoor kunt u systeemimages maken, opslaan en implementeren vanaf een centrale locatie – perfect voor onder meer de migratie naar Microsoft® Windows® 10.

  • Mobiele apparaten op meerdere platforms beheren

   Kaspersky Security Center beheert de mobiele apparaten van het bedrijf en de medewerkers vanuit dezelfde console en met dezelfde doeltreffendheid. Medewerkers kunnen hun mobiele apparaten zonder probleem gebruiken wanneer ze buiten kantoor werken zonder aan veiligheid in te boeten.

  • Veilig mobiel werken

   Beheer via Kaspersky Security Center de beveiliging van mobiele apparaten tegen dreigingen en krijg volledig inzicht met slimme indicatoren voor het beveiligingsniveau. Bedrijfsgegevens worden op zowel gebruikers- als gastapparaten gescheiden van persoonlijke gegevens. Bovendien wordt het gebruik van wachtwoorden en/of encryptie van bedrijfsgegevens afgedwongen om te voorkomen dat gegevens op straat komen te liggen in geval van verlies of diefstal.

  • Ondersteuning voor apparaten van werknemers

   BYOD-initiatief? Kaspersky Security Center biedt gebruiksvriendelijke beheerwizards om de beveiliging te implementeren via OTA-provisioning (Over the Air) en aanmeldingsconsoles (Samsung KNOX).

  • Verlaag de werklast van beheerders met de Self Service Portal

   In het geval dat een mobiel apparaat kwijtraakt of wordt gestolen, kan een beheerder of gebruiker via de Self Service Portal direct SIM-Watch, Remote Lock en Wipe and Find activeren, zodat onbevoegden geen toegang krijgen tot bedrijfsgegevens.

  Zichtbaarheid en controle

  Kaspersky Security Center biedt een beheerconsole met één dashboard dat het eenvoudiger maakt om al uw apparaten te beheren en te beveiligen, zowel fysiek als virtueel en mobiel.

  • Een beveiligingsbeheerconsole op basis van SaaS

   Eenvoudig beheer op afstand van belangrijke beveiligingsfuncties met onze Kaspersky Security Center-cloudconsole. Dit is een cloudgebaseerde beheerserver geïmplementeerd in Azure. U hoeft geen tijd en bronnen te besteden om een beheerserver te implementeren en te onderhouden. Klanten kunnen deze verantwoordelijkheden aan Kaspersky overlaten. U kunt de beveiliging voor Windows-, Mac- en Linux-werkstations met Kaspersky Endpoint Security for Business Select nu rechtstreeks via de cloudconsole beheren.
   Belangrijkste kenmerken:

   • Gecentraliseerde endpoint-ontdekking en -implementatie
   • Ondersteuning voor distributiepunten
   • De serverhiërarchie ondersteunt migratie, bijvoorbeeld het verplaatsen van de primaire server naar de cloud met behoud van de lokale secundaire server
   • Migratiewizard
   • Ondersteunt tot wel 10.000 nodes, waardoor deze geschikt is voor bedrijven van elke omvang, inclusief grote ondernemingen

   Bestaande beheertools, zoals de MMC-console en de webconsole, zijn nog steeds beschikbaar.

  • Verbeterde webconsole voor lokaal beheer

   Geavanceerd beheer van niveaufuncties – Kaspersky Vulnerability and Patch Management, Encryption en Remote Desktop Management – is nu beschikbaar via een webconsole voor Kaspersky Enterprise Security for Windows, Kaspersky Enterprise Security for Mac en Kaspersky Security for Windows Server. De onlangs uitgebrachte producten Kaspersky Sandbox en Kaspersky EDR Optimum, evenals de nieuwste versie van Kaspersky Embedded Systems Security, worden eveneens ondersteund.

  • Waarborg de systeemintegriteit en reageer snel op dreigingen

   Met Kaspersky Security Center kunt u eventuele wijzigingen aan kritieke componenten van bedrijfsmiddelen, zoals webservers en geldautomaten, bewaken en snel reageren op inbreuken. . Ontvang via de component System Integrity Monitor meldingen van gebeurtenissen. Hiermee kunt u niet alleen het bestandssysteem van een apparaat bewaken (File Integrity Monitoring), maar ook de registeronderdelen en de status van de firewall en verbonden hardware.

  • Eenvoudig te beheren beveiliging voor alle apparaten

   De implementatie, de configuratie en het beheer van het beveiligingsbeleid voor alle apparaten op alle platforms worden uitgevoerd vanuit de centrale console voor een betere zichtbaarheid terwijl het beheer en de controle ervan worden verbeterd.

  • Voorkom aanvallen vanuit openbare netwerken

   Onbekende openbare wifi-netwerken stellen apparaten en het bedrijfsnetwerk bloot aan aanvallen. Door speciaal voor medewerkers een lijst met betrouwbare netwerken te maken, kunt u toegang tot betrouwbare wifi-netwerken toestaan en het gebruik van andere netwerken verbieden zonder gevolgen voor de mobiliteit of productiviteit.

  • Vereenvoudig firewallbeheer

   Configureer en beheer de firewallinstellingen van Linux- en Windows-besturingssystemen. Met Kaspersky Security Center kunt u vanaf één console uw netwerkbeleid afdwingen op alle endpoints.

  • Minimaliseer de risico's en verbeter de efficiëntie van medewerkers

   Stel in welke apparaten en applicaties toegang tot uw netwerk kunnen krijgen en hoe ze kunnen worden uitgevoerd om malware tegen te gaan. Beheer en bepaal welke apparaten, applicaties en websites uw medewerkers mogen gebruiken.

  • Integreer bewezen bescherming direct in cloudomgevingen

   Door de native integratie tussen de beheerconsole en de cloudomgeving van Amazon Web Services hebt u de volledige controle over instanties van Kaspersky Endpoint Security for Linux en Kaspersky Security for Windows Server in de cloud.

   Implementeer Kaspersky Security Center op een Amazon EC2-instantie om de bescherming van uw omgeving te beheren of abonneer u op een van de beschikbare AMI's op de AWS Marketplace en ontvang een instantie met een gebruiksklaar Kaspersky Security Center. In dit geval is Kaspersky Security Center op de instantie geïnstalleerd zonder dat u iets hoeft te doen.

   U kunt ook andere openbare clouds gebruiken via de standaard aanpak.

  • Geoptimaliseerde updates en verkeer

   Door een nieuwe updatewijze voor definities is het updateverkeer tussen uw Kaspersky Security Center-server en agents tot wel 20 maal zo klein.

   Volumes zijn verder te optimaliseren door een extern endpoint te gebruiken als distributiepunt; elk distributiepunt kan nu ook fungeren als Kaspersky Security Network-proxy in externe omgevingen.

   Door de belasting op uw communicatiekanalen te verlichten hebt u meer bandbreedte beschikbaar voor andere taken.

  • Pas best practices voor audits toe

   Door auditverbeteringen in alle endpointapplicaties kunnen beheerders wijzigingen in eerder beleid bijhouden en terugdraaien. Vergelijk twee beleidsregels voor één managed applicatie, waarna een rapport wordt gegenereerd met daarin de overeenkomsten en verschillen tussen de regels. Dit kan waardevol zijn wanneer verschillende beheerders in hun kantoren meerdere beleidsregels hebben gemaakt voor één managed applicatie of wanneer één algemeen beleid op topniveau is overgenomen op alle plaatselijke kantoren en is aangepast voor elk kantoor.

  VERKOOPINFORMATIE

  Kaspersky Security Center wordt geleverd met:

Onderdeel van: