Kaspersky Security for Windows Server

Complexe IT-bedrijfsnetwerken vereisen de hoogste beschermingsniveaus, anders kan malware zich razendsnel op een netwerk verspreiden om bedrijfsprocessen te verstoren en de IT-infrastructuur plat te leggen. Servers vereisen speciale beveiligingsoplossingen om kritieke gegevens te beschermen tegen de nieuwste malwaredreigingen. Deze moeten niet alleen zware werklasten aankunnen, maar ook nog eens een minimale impact op de resources hebben.

Kaspersky Security for Windows Server is speciaal ontwikkeld om complexe netwerken te beschermen en om kostbare bedrijfsresources efficiënt te beveiligen. Op basis van snelle detectie en aanpak van bedreigingen, uitzonderlijke weerbaarheid, opstartcontrole en exploitpreventie bij nieuwe dreigingen biedt dit pakket zowel kleine als grote bedrijven geavanceerde serverbescherming.

 • Geavanceerde serverbescherming

  • Next-generation bescherming tegen de nieuwste malware

   Kaspersky Security for Windows Server is gebaseerd op het unieke HuMachine-framework van Kaspersky Lab en biedt meerlaagse bescherming tegen alle soorten malware, waaronder geavanceerde, verfijnde en opkomende dreigingen. Ondanks zijn kracht heeft Kaspersky Security for Windows Server minimale impact op de serverprestaties. Het biedt verschillende optimalisatiemogelijkheden, afhankelijk van de serverrol (bijvoorbeeld door de prioriteit van applicaties te configureren of door bedrijfskritieke vertrouwde processen uit te sluiten van scans).

  • Cloudondersteunde serverbescherming

   Doordat Kaspersky Security Network (KSN) sneller dan ooit reageert op nieuwe dreigingen, presteren de beschermingsonderdelen beter, terwijl het risico van 'foutieve identificaties' tot een minimum wordt beperkt.

  • NIEUW: exploitpreventie

   Kaspersky Security for Windows Server bevat een krachtig mechanisme voor exploitpreventie waarmee het procesgeheugen wordt beschermd tegen exploits. Deze applicatie waakt over beveiligde processen en voorkomt pogingen tot misbruik van vulnerabilities zonder patch of zelfs zero-day-vulnerabilities in systeemcomponenten en applicaties.

  • NIEUW: systeembeveiliging

   De betrouwbaarste bescherming tegen gegevensinbreuk wordt bereikt door de implementatie van het Default Deny-scenario via Application Launch Control. Door een verbod op het gebruik van andere applicaties dan vertrouwde systeemcomponenten en opgegeven programma's of services wordt het opstarten van de meeste malwaretypen automatisch geblokkeerd. In combinatie met Device Control, dat wordt uitgevoerd in de Default Deny-modus, wordt ook ongewenste storage voorkomen. Hierdoor wordt het aanvalsoppervlak drastisch verkleind en de serverbeveiliging van Karspersky Lab verbeterd.

  • Systeemintegriteit

   Zorgen dat kritieke systeemcomponenten en -processen (alsmede missiekritieke applicaties) intact blijven is net zo belangrijk voor een goede werking van de server als voor de beveiliging van de gevoelige gegevens die erop worden verwerkt.

   Kaspersky Security for Windows Server neemt deze taak op zich met functies zoals File Integrity Monitor en Log Inspection, waarmee niet alleen ongewenste wijzigingen aan het systeem kunnen worden voorkomen, maar ook bepaalde indicaties voor een beveiligingsinbreuk kunnen worden gedetecteerd en kan worden bepaald of diverse standaarden, zoals PCI/DSS, worden nageleefd.

  • Bescherming voor terminalservers

   Met Kaspersky Security for Windows Server beschermt u een breed scala aan omgevingen die externe toegang hebben, waaronder Microsoft Terminal Services en Citrix XenApp/Xen Desktop:

   • Eindgebruikerssessies in desktoppublishingmodi blijven beveiligd tegen malwaredreigingen, waaronder ransomware. De component Traffic Security van Kaspersky Security for Windows Server biedt voor web- en e-mailverkeer op de Terminal Server bescherming tegen virussen en phishing.
   • Met beveiligingsbeheer, met name applicatie- en webbeheer in combinatie met Kaspersky-categorieën, wordt het gebruik van ongewenste resources beperkt, waardoor het risico van een gegevensinbreuk afneemt.
  • NIEUW: ondersteuning voor Microsoft Windows Server-containers

   Door de snelle opkomst van virtualisatie via Docker-containers is er specifieke bescherming vereist, waarbij rekening wordt gehouden met containers die gebruikmaken van dezelfde kernel als andere serverprocessen. Kaspersky Security for Windows Server beveiligt Windows Server-containers en zorgt dat geïnfecteerde containers geen schade veroorzaken aan uw bedrijf

  • Ondersteuning voor gevirtualiseerde omgevingen

   Kaspersky Security for Windows Server levert betrouwbare beveiliging voor elk type gevirtualiseerde of hybride infrastructuur - privé, gehost of in een openbare cloud.

  • NIEUW: beveiliging van extern verkeer

   Dit nieuwe systeem is uitgerust met malwarefiltering van verkeer, controle van webkoppelingen en beheer van webresources, gebaseerd op Kaspersky-categorieën voor externe systemen die het ICAP-protocol ondersteunen, zoals proxyservers, storage of andere systemen met ICAP-ondersteuning.

  Storage protection

  • Altijd actieve meerlaagse bescherming voor storage

   Kaspersky Security for Windows Server ondersteunt een breed scala aan storagesystemen van de meest vooraanstaande leveranciers, waaronder Hitachi, EMC², IBM, Dell, Oracle en NetApp. Het ondersteunt zowel on-access scans (wanneer een gestart bestand wordt gewijzigd) als on-demand scans (op aanvraag of gepland). Voor NetApp-storage is de unieke Anti-Cryptor-functionaliteit beschikbaar. Deze technologie beveiligt gegevens op NAS-shares tegen ransomware en blokkeert elke poging om gegevens op storage te coderen vanaf een aangesloten hostsysteem met crypto-malware.

  • Beschermt gedeelde mappen en storages tegen crypto-malware (Anti-Cryptor)

   Producten van Kaspersky Lab boden als een van de eerste speciale bescherming van endpoints tegen encryptie-ransomware. Servers worden zelden direct aangevallen, maar door de exponentiële groei van cryptors hebben servers regelmatig te maken met op afstand gestuurde encryptie van de gegevens die op bestandsshares zijn opgeslagen.

   Kaspersky Security for Windows Server bevat een uniek anti-cryptor-mechanisme dat encryptie van bestanden op gedeelde resources blokkeert tegen een schadelijk proces dat op een andere computer in hetzelfde netwerk wordt uitgevoerd. Dit systeem waakt voortdurend over de beschermde gedeelde mappen en houdt de toestand van de opgeslagen bestanden bij. Zodra er encryptieactiviteit wordt gedetecteerd, blokkeert het systeem de toegang tot de server voor de computer waarmee de aanval wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het encryptieproces gestopt en wordt verlies van bedrijfsgegevens voorkomen. Deze functie is beschikbaar voor zowel Windows- als NetApp-storagesystemen.

  Flexibel, eenvoudig beheer

  • Controle over beheerdersrechten

   U kunt het juiste rechtenniveau aan de beheerders van servers toewijzen, zodat er gemakkelijk aan de specifieke beveiligingsvereisten voor verschillende afdelingen en rollen kan worden voldaan.

  • Meldingssysteem

   Er kunnen meldingen naar beheerders worden verzonden via de berichtenservice of via e-mail. Kaspersky Security for Windows Server is geïntegreerd met Simple Network Management Protocol (SNMP) en werkt met System Center Operations Manager (SCOM). U kunt de status van activiteiten ook bewaken via de gebeurtenislogboeken van Microsoft Windows of Kaspersky Security Center.

  • NIEUW: SIEM-integratie

   Kaspersky Security for Windows Server biedt integratiefuncties voor verschillende SIEM-systemen. De applicatie kan gebeurtenissen in applicatielogboeken converteren naar indelingen die worden ondersteund door de syslog-server, zodat deze gebeurtenissen kunnen worden herkend en geïmporteerd in een SIEM. De applicatie ondersteunt conversie naar gestructureerde gegevensindeling en JSON-indelingen.

  • NIEUW: Windows Firewall-beheer

   Voor nog meer gemak bij serverbeveiligingsbeheer kunt u met Kaspersky Security for Windows Server lokale Windows-firewalls van uw servers rechtstreeks configureren vanuit de centrale console van Kaspersky Security Center.

  • Meest bekroonde, erkende en gewaardeerde bescherming

   Kaspersky Security for Windows Server is gebaseerd op technologieën die continu erkenning krijgen van analisten, podiumplaatsen verdienen bij onafhankelijke tests en waardering krijgen van onze klanten. Onafhankelijke bevestiging dat u uw bedrijfskritieke servers aan Kaspersky Lab kunt toevertrouwen.

  • Ideaal voor missiekritieke serverscenario's

   Kaspersky Security for Windows Server voldoet aan de strengste eisen die worden opgelegd door serverscenario's. De inherente lage impact op systeemprestaties, hoge belastingtolerantie en lage onderhoudsvereisten (inclusief de noodzaak van opnieuw opstarten) maken dit de perfecte applicatie voor missiekritieke servers.

  • Uitstekende veelzijdigheid

   Kaspersky Security for Windows Server is geschikt voor een breed scala aan serverrollen en gebruikspatronen, inclusief bescherming van file servers, netwerkstorage en belangrijke elementen van de bedrijfsinfrastructuur, zodat deze probleemloos en veilig werken.

  • Uw bedrijf is klaar voor de reis naar de cloud

   Kaspersky Security for Windows Server is aangepast voor de bescherming van zowel fysieke als virtuele servers, waardoor u uw serverwerkbelastingen veilig overal in uw hybride infrastructuur kunt uitvoeren, of die zich nu op locatie, in een datacenter of in een openbare cloud bevinden.

  • Centraal beheer waardoor u tijd en geld bespaart

   Kaspersky Security for Windows Server wordt beheerd door de centrale console die u hiervoor hebt ingesteld: Kaspersky Security Center of Kaspersky Endpoint Security Cloud. Of u nu kiest voor gebruiksgemak of voor granulaire controle over de gehele infrastructuur vanaf één plek, u kunt uw bedrijfsbeveiliging aanpassen aan de specifieke vereisten van uw systeem en de operationele overhead verlagen.

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Security for Windows Server wordt geleverd met:

 • Zie voor de meest complete, up-to-date vereisten Kaspersky Knowledge Base.

  Hardwarevereisten voor serverbescherming

  • Algemene vereisten

   • x86-compatibele systemen in een configuratie met één of meerdere processors
   • x86-64-compatibele systemen in een configuratie met één of meerdere processors
  • Schijfruimte

   • Voor installatie van alle applicatiecomponenten: 70 MB
   • Voor storage van objecten in quarantaine of in back-up: 400 MB (aanbevolen)
   • Voor storage van logboeken: 1 GB (aanbevolen)
   • Voor storage van databases: 2 GB (aanbevolen)
  • Minimale configuratie

   • Processor: 1 kern, 1,4 GHz
   • RAM: 1 GB
   • Vrije ruimte op de harde schijf: 4 GB
  • Aanbevolen configuratie

   • Processor: 4 kernen, 2,4 GHz
   • RAM: 2 GB
   • Vrije ruimte op de harde schijf: 4 GB

  Softwarevereisten voor de beschermde server

  • Kaspersky Security 10 for Windows Server mag alleen worden geïnstalleerd op servers met een van de volgende Windows-versies. Microsoft Windows Installer 3.1 is eveneens vereist

   • Microsoft Windows Server 2008 x86/x64 Standard / Enterprise / Datacenter SP1 of hoger (inclusief Core-modus)
   • Microsoft Windows Server 2008 R2 Standard / Enterprise / Datacenter SP1 of hoger (inclusief Core-modus)
   • Microsoft Windows Hyper-V Server 2008 R2 SP1 of hoger
   • Microsoft Windows Server 2012 / 2012 R2 Essentials / Standard / Foundation / Datacenter (inclusief Core-modus)
   • Microsoft Windows Hyper-V Server 2012 / 2012 R2 / 2016
   • Windows Server 2016 Essentials / Standard / Datacenter / Core / Storage
  • Kaspersky Security 10 for Windows Server kan op de volgende terminalservers worden geïnstalleerd

   • Microsoft Remote Desktop Services based on Windows 2008 Server
   • Microsoft Remote Desktop Services based on Windows 2012 Server
   • Microsoft Remote Desktop Services based on Windows 2012 Server R2
   • Windows 2016 Server Microsoft Remote Desktop Services
   • Citrix® XenApp® 6.0, 6.5, 7.0, 7.5 – 7.9, 7.15
   • Citrix XenDesktop® 7.0, 7.1, 7.5, 7.5 – 7.9, 7.15

  Vereisten voor specifieke opslagplatformen

  • NetApp

   • NetApp Clustered Data ONTAP 8.x en 9.x
   • NetApp Data ONTAP 7.x en 8.x in 7-modus
  • EMC Celerra / VNX

   • EMC DART 6.0.36
   • Celerra Anti-Virus Agent (CAVA) 4.5.2.3
  • EMC Isilon

   • EMC Isilon OneFS 7.0
  • Hitachi

   • HNAS 3080 / 3090 / 4040 / 4060 / 4080 / 4100
   • VSP G200 / G400 / G600 / G800 / G1000 / G1500
  • IBM

   • IBM System Storage N-serie
  • DELL

   • DELL FS8600 op FluidFS 6.x
   • DELL FS8600 op FluidFS 5.x
  • Oracle

   • Oracle ZFS Storage Appliance
  • Andere opslag

   • ICAP- of RPC-compatibele NAS

  Versievereisten voor abonnement

  Deze applicatie is beschikbaar als onderdeel van Kaspersky Endpoint Security for Business en kan worden aangeschaft via een abonnement met flexibele maandelijkse licenties. Neem hier contact op met uw lokale partner voor de beschikbaarheid van abonnementen in uw land en de applicatiesysteemvereisten.

ONDERDEEL VAN:

  Twijfelt u welke beveiligingsoplossing de juiste keuze is voor uw bedrijf?

  Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

  Accepteren en sluiten