Overslaan naar hoofdinhoud

KasperskySecurity for Windows Server

Complexe IT-bedrijfsnetwerken vereisen de hoogste beschermingsniveaus, anders kan malware zich razendsnel op een netwerk verspreiden om bedrijfsprocessen te verstoren en de IT-infrastructuur plat te leggen. Servers vereisen speciale beveiligingsoplossingen om kritieke gegevens te beschermen tegen de nieuwste malwaredreigingen. Deze moeten niet alleen zware werklasten aankunnen, maar ook nog eens een minimale impact op de resources hebben.

Kaspersky Security for Windows Server is speciaal ontwikkeld om complexe netwerken te beschermen en om kostbare bedrijfsresources efficiënt te beveiligen. Op basis van snelle detectie en aanpak van bedreigingen, uitzonderlijke weerbaarheid, opstartcontrole en exploitpreventie bij nieuwe dreigingen biedt dit pakket zowel kleine als grote bedrijven geavanceerde serverbescherming.

 • Geavanceerde serverbescherming

  • Next-generation bescherming tegen de nieuwste malware

   Kaspersky Security for Windows Server is gebaseerd op het unieke HuMachine-framework van Kaspersky Lab en biedt meerlaagse bescherming tegen alle soorten malware, waaronder geavanceerde, verfijnde en opkomende dreigingen. Ondanks zijn kracht heeft Kaspersky Security for Windows Server minimale impact op de serverprestaties. Het biedt verschillende optimalisatiemogelijkheden, afhankelijk van de serverrol (bijvoorbeeld door de prioriteit van applicaties te configureren of door bedrijfskritieke vertrouwde processen uit te sluiten van scans).

  • Cloudondersteunde serverbescherming

   Doordat Kaspersky Security Network (KSN) sneller dan ooit reageert op nieuwe dreigingen, presteren de beschermingsonderdelen beter, terwijl het risico van 'foutieve identificaties' tot een minimum wordt beperkt.

  • NIEUW: exploitpreventie

   Kaspersky Security for Windows Server bevat een krachtig mechanisme voor exploitpreventie waarmee het procesgeheugen wordt beschermd tegen exploits. Deze applicatie waakt over beveiligde processen en voorkomt pogingen tot misbruik van vulnerabilities zonder patch of zelfs zero-day-vulnerabilities in systeemcomponenten en applicaties.

  • NIEUW: systeembeveiliging

   De betrouwbaarste bescherming tegen gegevensinbreuk wordt bereikt door de implementatie van het Default Deny-scenario via Application Launch Control. Door een verbod op het gebruik van andere applicaties dan vertrouwde systeemcomponenten en opgegeven programma's of services wordt het opstarten van de meeste malwaretypen automatisch geblokkeerd. In combinatie met Device Control, dat wordt uitgevoerd in de Default Deny-modus, wordt ook ongewenste storage voorkomen. Hierdoor wordt het aanvalsoppervlak drastisch verkleind en de serverbeveiliging van Karspersky Lab verbeterd.

  • Systeemintegriteit

   Zorgen dat kritieke systeemcomponenten en -processen (alsmede missiekritieke applicaties) intact blijven is net zo belangrijk voor een goede werking van de server als voor de beveiliging van de gevoelige gegevens die erop worden verwerkt.

   Kaspersky Security for Windows Server neemt deze taak op zich met functies zoals File Integrity Monitor en Log Inspection, waarmee niet alleen ongewenste wijzigingen aan het systeem kunnen worden voorkomen, maar ook bepaalde indicaties voor een beveiligingsinbreuk kunnen worden gedetecteerd en kan worden bepaald of diverse standaarden, zoals PCI/DSS, worden nageleefd.

  • Bescherming voor terminalservers

   Met Kaspersky Security for Windows Server beschermt u een breed scala aan omgevingen die externe toegang hebben, waaronder Microsoft Terminal Services en Citrix XenApp/Xen Desktop:

   • Eindgebruikerssessies in desktoppublishingmodi blijven beveiligd tegen malwaredreigingen, waaronder ransomware. De component Traffic Security van Kaspersky Security for Windows Server biedt voor web- en e-mailverkeer op de Terminal Server bescherming tegen virussen en phishing.
   • Met beveiligingsbeheer, met name applicatie- en webbeheer in combinatie met Kaspersky-categorieën, wordt het gebruik van ongewenste resources beperkt, waardoor het risico van een gegevensinbreuk afneemt.
  • NIEUW: ondersteuning voor Microsoft Windows Server-containers

   Door de snelle opkomst van virtualisatie via Docker-containers is er specifieke bescherming vereist, waarbij rekening wordt gehouden met containers die gebruikmaken van dezelfde kernel als andere serverprocessen. Kaspersky Security for Windows Server beveiligt Windows Server-containers en zorgt dat geïnfecteerde containers geen schade veroorzaken aan uw bedrijf

  • Ondersteuning voor gevirtualiseerde omgevingen

   Kaspersky Security for Windows Server levert betrouwbare beveiliging voor elk type gevirtualiseerde of hybride infrastructuur - privé, gehost of in een openbare cloud.

  • NIEUW: beveiliging van extern verkeer

   Dit nieuwe systeem is uitgerust met malwarefiltering van verkeer, controle van webkoppelingen en beheer van webresources, gebaseerd op Kaspersky-categorieën voor externe systemen die het ICAP-protocol ondersteunen, zoals proxyservers, storage of andere systemen met ICAP-ondersteuning.

  Storage protection

  • Altijd actieve meerlaagse bescherming voor storage

   Kaspersky Security for Windows Server ondersteunt een breed scala aan storagesystemen van de meest vooraanstaande leveranciers, waaronder Hitachi, EMC², IBM, Dell, Oracle en NetApp. Het ondersteunt zowel on-access scans (wanneer een gestart bestand wordt gewijzigd) als on-demand scans (op aanvraag of gepland). Voor NetApp-storage is de unieke Anti-Cryptor-functionaliteit beschikbaar. Deze technologie beveiligt gegevens op NAS-shares tegen ransomware en blokkeert elke poging om gegevens op storage te coderen vanaf een aangesloten hostsysteem met crypto-malware.

  • Beschermt gedeelde mappen en storages tegen crypto-malware (Anti-Cryptor)

   Producten van Kaspersky Lab boden als een van de eerste speciale bescherming van endpoints tegen encryptie-ransomware. Servers worden zelden direct aangevallen, maar door de exponentiële groei van cryptors hebben servers regelmatig te maken met op afstand gestuurde encryptie van de gegevens die op bestandsshares zijn opgeslagen.

   Kaspersky Security for Windows Server bevat een uniek anti-cryptor-mechanisme dat encryptie van bestanden op gedeelde resources blokkeert tegen een schadelijk proces dat op een andere computer in hetzelfde netwerk wordt uitgevoerd. Dit systeem waakt voortdurend over de beschermde gedeelde mappen en houdt de toestand van de opgeslagen bestanden bij. Zodra er encryptieactiviteit wordt gedetecteerd, blokkeert het systeem de toegang tot de server voor de computer waarmee de aanval wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het encryptieproces gestopt en wordt verlies van bedrijfsgegevens voorkomen. Deze functie is beschikbaar voor zowel Windows- als NetApp-storagesystemen.

  Flexibel, eenvoudig beheer

  • Controle over beheerdersrechten

   U kunt het juiste rechtenniveau aan de beheerders van servers toewijzen, zodat er gemakkelijk aan de specifieke beveiligingsvereisten voor verschillende afdelingen en rollen kan worden voldaan.

  • Meldingssysteem

   Er kunnen meldingen naar beheerders worden verzonden via de berichtenservice of via e-mail. Kaspersky Security for Windows Server is geïntegreerd met Simple Network Management Protocol (SNMP) en werkt met System Center Operations Manager (SCOM). U kunt de status van activiteiten ook bewaken via de gebeurtenislogboeken van Microsoft Windows of Kaspersky Security Center.

  • NIEUW: SIEM-integratie

   Kaspersky Security for Windows Server biedt integratiefuncties voor verschillende SIEM-systemen. De applicatie kan gebeurtenissen in applicatielogboeken converteren naar indelingen die worden ondersteund door de syslog-server, zodat deze gebeurtenissen kunnen worden herkend en geïmporteerd in een SIEM. De applicatie ondersteunt conversie naar gestructureerde gegevensindeling en JSON-indelingen.

  • NIEUW: Windows Firewall-beheer

   Voor nog meer gemak bij serverbeveiligingsbeheer kunt u met Kaspersky Security for Windows Server lokale Windows-firewalls van uw servers rechtstreeks configureren vanuit de centrale console van Kaspersky Security Center.

ONDERDEEL VAN: