Overslaan naar hoofdinhoud

KASPERSKY TRANSPARENCY CENTER

Geen enkele andere provider van cyberbeveiligingsoplossingen heeft dit ooit aangeboden.
Met de opening van het Center zet Kaspersky een belangrijke stap in de richting van volledige transparantie over haar beveiligingstechnologieën, infrastructuur en gegevensverwerkingspraktijken.

Wat is een Transparency Center?

Een speciale faciliteit om de code van het bedrijf, software-updates, regels voor het detecteren van dreigingen en andere technische en bedrijfsprocessen te beoordelen.

Wij bieden de beveiligingsinformatie en -infrastructuur in het Transparency Center uitsluitend ter raadpleging.

Alle pogingen om de broncode, software-updates of regels voor het detecteren van bedreigingen van het bedrijf te wijzigen, zijn verboden en worden door Kaspersky voorkomen. Elk misbruik zal worden gemeld aan de lokale wetshandhaving.

Wie kan de broncode bekijken?

Wij verwelkomen:

Overheidsinstanties en regelgevers die verantwoordelijk zijn voor nationale cyberbeveiliging en de bescherming van informatiesystemen (als zodanig bepaald door de respectieve lokale wetgeving);

Zakelijke partners en klanten van Kaspersky overal ter wereld.

Experts uit de academische wereld, media en informatiebeveiliging worden voor de toekomst als potentiële gasten beschouwd van het Transparency Center.

Hoe krijg ik toegang?

Om toegang aan te vragen tot het Transparency Center, neemt u contact op met TransparencyCenter@kaspersky.com

Onze Transparency Centers bevinden zich in Kigali (Rwanda), Kuala Lumpur (Maleisië), Madrid (Spanje), Riyad (Saoedi-Arabië), Rome (Italië), São Paulo (Brazilië), Singapore, Tokio (Japan), Utrecht (Nederland), Woburn (Verenigde Staten) en Zürich (Zwitserland).

We bieden externe toegang tot onze Transparency Centers voor de optie 'blue piste' voor externe beoordeling (zie hieronder).

Kaspersky Transparency Center

We nodigen overheidsexperts en zakelijke klanten uit om de broncode, software-updates en regels voor het detecteren van bedreigingen en andere technische en bedrijfsprocessen van het bedrijf te bekijken

De experts van Kaspersky zullen u bijstaan en technisch advies geven over de broncode en technologieën van het bedrijf

In het Transparency Center zijn er drie opties voor onafhankelijke beoordeling van Kaspersky-producten:

Overheidsinstanties en zakelijke klanten kunnen het volgende verzoeken:

  • Onze documentatie voor veilige softwareontwikkeling bekijken, inclusief dreigingsanalyse, veilige beoordeling en processen voor het testen van de beveiliging van programma's;

  • De broncode bekijken van alle lokaal geïnstalleerde producten van Kaspersky;

  • Alle versies bekijken van onze builds en AV-database-updates;

  • De broncode opnieuw opbouwen om te controleren of deze overeenkomt met de openbaar beschikbare modules.

DE VEILIGHEID VAN ONZE KLANTEN IS EEN TOPPRIORITEIT VOOR ONS

We handhaven een strikt toegangsbeleid en behouden ons het recht voor om een verzoek af te wijzen als dit mogelijk een inbreuk op de beveiliging kan veroorzaken.

Kaspersky zal in geen geval inlichtingendiensten of wetshandhavingsinstanties die een mandaat en/of bevoegdheid hebben voor cybercriminaliteit toegang verlenen tot het Transparency Center.