Overslaan naar hoofdinhoud

Het publiek maakt zich misschien zorgen over berichten over cyberaanvallen in de kranten en op tv, maar het zijn de IT-professionals die zich het ongemakkelijkst voelen. Als een bedrijf niet beschikt over afdoende dreigingsinformatieoplossingen, kun je onmogelijk weten wanneer er een aanval heeft plaatsgevonden. Het is voor bedrijven van elke omvang van vitaal belang om te beschikken over systemen die met potentiële dreigingen afrekenen voordat deze zich voordoen.

Basisbeginselen dreigingsinformatie

 Dreigingsinformatie is de kennis van mogelijke schendingen van de beveiliging, op basis van bewijs. Die informatie wordt gebruikt om risico's voor bedrijfsmiddelen te identificeren en om deze risico's aan te pakken. Het is niet genoeg om je aan te melden voor een online nieuwsbrief die informatie geeft over de meest recente cyberaanvallen. Dreigingsinformatieoplossingen verzamelen gegevens over huidige of opkomende digitale dreigingen en analyseren die informatie om het risiconiveau ervan te beoordelen. Als je effectieve dreigingsinformatie hebt en een softwareprogramma dat nuttig van deze informatie gebruikmaakt, ben je beter in staat je organisatie tegen misbruik te beschermen.

 Dreigingsinformatieoplossingen zijn ontwikkeld om bedreigingen op een slimme manier aan te pakken. Deze zorgen ervoor dat je dynamisch genoeg blijft om te reageren op veranderingen in je branche. Deze beveiligingssystemen zijn bovendien geautomatiseerd, wat betekent dat ze bedreigingen zonder jouw tussenkomst kunnen aanpakken. Je kunt van ondernemers of zelfs IT-professionals onmogelijk verwachten dat ze onafgebroken bezig zijn met het monitoren van mogelijke nieuwe dreigingen. Dat is waar beveiligingssoftware om de hoek komt kijken.

 Het beste moment om een dreigingsinformatieoplossing voor je bedrijf in te stellen is nu. Maar waar moet je op letten bij het evalueren van zo'n systeem? Cyberinformatie-experts raden je aan om de volgende vier overwegingen mee te nemen.

Biedt de oplossing uitgebreide dekking?

 De computers binnen je bedrijf zijn niet de enige plekken waar hackers zich toegang kunnen verschaffen tot financiële en andere privacygevoelige gegevens. Als je alleen de computer van de CEO's en de interne managers beveiligt, ben je niet goed beschermd. Dreigingsinformatieoplossingen zorgen dat de beveiliging wordt geëvalueerd voor alle endpointapparaten, zoals smartphones en laptops, voor alle medewerkers.

 Hoe zit het met leveranciers? Veel grote cyberaanvallen worden uitgevoerd via mensen van buiten die toegang hadden tot het bedrijf. Je moet weten of de systemen van je leveranciers net zo goed zijn beschermd als die van jezelf.

Verandert de oplossing mee met ontwikkelingen?

 In een oogwenk kunnen er zich nieuwe bedreigingen ontwikkelen waaraan je zelfs nog nooit hebt gedacht. Hackers die via phishing aan gegevens proberen te komen lijken altijd een paar stappen voor te lopen. Iedere dreigingsinformatieoplossing moet dynamisch genoeg zijn om effectief te kunnen omgaan met de onvermijdelijke veranderingen binnen je branche.

 Best practices worden steeds verder ontwikkeld, net als dreigingsinformatie. Zorg dat je de manieren waarop je potentiële bedreigingen aanpakt regelmatig updatet en evalueert. Evalueer de belangrijkste spelers en hun specifieke verantwoordelijkheden. Lees meer over de verschillende soorten schendingen die van invloed kunnen zijn op je gegevens. Update het actieplan dat je team moet uitvoeren wanneer een aanval zich voordoet.

Is de oplossing specifiek voor je branche?

 Als je de leiding hebt over een kleine lokale winkel, heb je niet veel aan een dreigingsinformatieoplossing die is ontwikkeld voor een wereldwijd opererende financiële instelling. De dreigingen verschillen per branche en de beste dreigingsinformatieoplossingen houden rekening met jouw specifieke behoeften. Wanneer je plannen maakt om potentiële cyberdreigingen aan te pakken, kies dan bij het evalueren van opties voor een systeem dat reageert op de veranderingen die je iedere dag in je sector ziet.

Is de oplossing eenvoudig te integreren?

 Zelfs het beste team van IT-professionals kan je systemen niet voortdurend bijwerken en beschermen tegen malware, ransomware, gegevensschendingen en andere aanvallen. Je dreigingsinformatieoplossing moet geautomatiseerd zijn om snel eventuele problemen te kunnen oplossen.

 Hoe sneller je aanvallen kunt identificeren, hoe sneller je ze kunt aanpakken. Dit vereist een uitstekende communicatie binnen je uitgebreide netwerk en tussen alle verbonden apparaten. Door een systeem van up-to-date beveiligingstechnologieën te creëren, voorkom je dat je bedrijf blijft stilstaan terwijl cybercriminaliteit voortdurend toeneemt.

 Ben je op zoek naar samenwerking met experts in dreigingsinformatieoplossingen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een demonstratie en begin met de implementatie van uitgebreide cyberveiligheidssystemen.

Gerelateerde artikelen en links

Wat is cyberveiligheid?

Beveiligingsrisico's van het Internet of Things

Wat is cybercriminaliteit: risico's en preventie

Beveiliging van het Internet of Things

Producten en oplossingen:

Enterprise Security

Threat Intelligence

Evaluatie van dreigingsinformatieoplossingen: 4 belangrijke punten om rekening mee te houden

Bij het kiezen van een effectieve dreigingsinformatieoplossing voor je bedrijf is het belangrijk om rekening te houden met deze vier belangrijke punten van onze cyberinformatie-experts.
Kaspersky Logo