Overslaan naar hoofdinhoud

Immuniteit tegen cyberdreigingen bevorderen in de gezondheidszorg

Digitalisering zou de doeltreffendheid van cybersecurity niet moeten aantasten.

Zorgverleners zijn instanties waar we het meeste vertrouwen in plaatsen; het zijn kritieke infrastructuren omdat ze van hoogst belang zijn voor ons welzijn en de veiligheid van de gemeenschap. Terwijl ziekenhuizen, medische instituten en onderzoekslaboratoria unieke en waardevolle middelen gebruiken, zijn er belangrijke nieuwe werkwijzen ontwikkeld in deze branche die gepaard gaan met nieuwe en versnelde beveiligingsuitdagingen.

Systemen zijn nu met elkaar verbonden en mobiele apparaten worden intensief gebruikt, zowel voor externe toegang als voor het delen van gegevens. Door deze digitalisering worden zorginstellingen steeds vaker blootgesteld aan zowel algemene als gerichte aanvallen.

De meest bekroonde, meest geteste en meest betrouwbare beveiliging.

De True Cybersecurity-aanpak van Kaspersky beschikt over verscheidene next gen technologieën, waaronder meerlaagse beveiliging voor alle endpoints, zoals fysieke als virtuele machines, mobiele apparaten, embedded apparaten in medische apparatuur en zelfs cloudworkloads. Het past dreigingsinformatie met cloudondersteuning en algoritmes voor machine learning toe om systemen te beschermen tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen.

Onze oplossingen bieden de nauwkeurige mogelijkheden die u nodig hebt om een zeer adaptief en ongecompliceerd beveiligingsecosysteem voor de gezondheidszorg te bouwen, zonder kritieke processen ingewikkelder te maken of de snelheid en efficiëntie van IT-systemen en -infrastructuur aan te tasten.

Veilige patiëntendossiers

IT-systemen waarin gevoelige en vertrouwelijke informatie van individuen wordt opgeslagen en verwerkt vormen een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Wij helpen bij het beschermen van zowel patiënt- als werknemersgegevens tegen diefstal, verlies en corruptie.

Verzeker de beschikbaarheid van gezondheidsdiensten

We begrijpen dat de onderbreking van gezondheidsdiensten een desastreus effect kan hebben op de gezondheid van patiënten. Daarom zijn onze cybersecurity-oplossingen ontworpen voor betrouwbaarheid, resource-efficiëntie en bestendigheid. Zo bevorderen we bedrijfscontinuïteit en minimaliseren we downtime.

Houdt intellectuele eigendom veilig

Onderzoekslaboratoria genereren assets in de vorm van intellectuele eigendom met hoge waarde, niet alleen voor de betrokkenen, maar ook voor cybercriminelen. Onze oplossingen kunnen worden ingebouwd in een adaptief cybersecurity-ecosysteem om die assets te beveiligen.

Reputatie behouden

De waarde van de reputatie van een zorginstelling moet niet worden onderschat. Een cyberaanval, ongeacht de aard, brengt schade toe aan de geloofwaardigheid als dit aan het publiek bekend wordt gemaakt. We kunnen het risico verkleinen door onze dreigingsinformatie en onze expertise te delen en door de meest geavanceerde beveiligingstools en -diensten te leveren.

Casestudy's

Ontdek hoe hedendaagse zorginstellingen hun investering in beveiliging en zichtbaarheid hebben geoptimaliseerd in samenwerking met Kaspersky

AZ Sint-Jan                     

AZ Sint-Jan biedt innovatieve, geavanceerde gezondheidszorg. Digitalisering van patiëntenzorg stelt hoge eisen aan de ICT-omgeving van een ziekenhuis. Werknemers moeten snel toegang tot de juiste gegevens hebben en tegelijkertijd moeten zowel de informatie als het netwerk goed zijn beveiligd.

Adelante Zorggroep

De kernactiviteiten van de Adelante Zorggroep zijn volwassenenrevalidatie en arbeidsmarktreïntegratie, pediatrische revalidatie, speciaal onderwijs en huisvesting en audiologie en communicatie. Adelante gebruikt bij de administratie van het revalidatieproces elektronische patiëntdossiers die te allen tijden moeten worden beschermd.

Referenties

Vertrouwd door bekende bedrijven

Moderne zorginstellingen lijken meer op een wetenschappelijk laboratorium dan op een traditioneel ziekenhuis

Het gebruik

 • Versnelt beveiligingsprovisioning

  We helpen u de infrastructuur te beschermen tegen inbreuk met beveiligingsmogelijkheden die zich perfect aanpassen aan uw cyberlandschap en de verzameling, verwerking en opslag van kritieke patiëntgegevens. Dit doen wij met:

  • De beste meerlaagse bescherming voor vaste endpoints en mobiele apparaten.
  • Onbegrensde beveiliging voor elke workload, in uw privédatacenter, in de openbare cloud of in beide.
  • Geavanceerde mogelijkheden voor dreigingsbeheer en verdediging waarmee zowel algemene als gerichte aanvallen kunnen worden voorkomen en aangepakt.
 • Eenvoudige maar veilige digitalisering

  We combineren het beste van menselijke expertise met dreigingsinformatie op basis van big data en machine learning om zo het proces van digitale transformatie te vereenvoudigen en te beveiligen. Dit doen we door middel van:

  • Een proactieve en veelzijdige aanpak, waarmee het risico op gegevensverlies, wat het vertrouwen van patiënten in gevaar brengt, wordt geminimaliseerd.
  • De meest geteste, meest bekroonde beveiliging met malwaredetectie van de volgende generatie en schadebeperkingstechnologieën.
  • Nauwkeurig geïntegreerde technologieën die op locatie zijn ontworpen om negatieve invloed op de prestatie van kritieke systemen en de bedrijfsefficiëntie te voorkomen.
 • Beveiliging die IT aanvult

  In een branche waarin wordt gewerkt met gigantische hoeveelheden gegevens, is de transparantie en kruislingse integratie van uw IT en de beveiliging daarvan van cruciaal belang voor uw cybersecurity tegen bekende, onbekende en opkomende dreigingen.

  • Integratie tussen de hoofdtechnologieën van uw infrastructuur en de beveiligingslaag die hierbij hoort, zorgt voor betere bescherming van uw patiënten.
  • Geautomatiseerde beveiligingsprovisioning maakt het mogelijk om nieuwe technologieën veilig en maximaal beschermd te implementeren, zodat uw reputatie wordt gewaarborgd.
  • Een combinatie van hoogwaardige cybersecurityproducten en -services die perfect in balans is, met verenigde beveiligingsplanning op bedrijfsniveau.
24/7

Premium ondersteuning

Professionele hulp is beschikbaar wanneer u het nodig hebt. In meer dan 200 landen wordt u vanuit 34 kantoren wereldwijd 24 uur per dag en 365 dagen per jaar geholpen. Maak gebruik van onze premium ondersteuningspakketten of schakel onze professionele services in om optimaal te profiteren van uw Kaspersky-beveiligingsinstallatie.

Whitepapers

Ontdek meer, met baanbrekend denken van onze internationaal erkende experts op het gebied van cybersecurity

Het risico

Als u uw immuniteit tegen cyberdreigingen volledig wilt evalueren en verhogen, is het belangrijk dat uw beveiligingsleverancier een gedegen kennis heeft van de processen die nodig zijn voor de dagelijkse werking van de verschillende spelers in de gezondheidszorg, de aard van de systemen die moeten worden beschermd, de hoofdmiddelen en de impact die een succesvolle aanval kan hebben.

 • Wanneer u geen aandacht besteedt aan uw cyberverdediging, of er niet voldoende in investeert, stelt u zichzelf bloot aan de gevaren van tekortschieten aan acceptabele normen voor infrastructuur en gegevensbescherming.

 • Het feit dat zorgverleners gevoelige persoonlijke gegevens verzamelen, delen en opslaan maakt ze een bijzonder aantrekkelijk doelwit.

 • De complexiteit van de IT-infrastructuur en niet-samenhangende cybersecurity kan zichtbaarheid verminderen en zo leiden tot beveiligingslekken waar cyberaanvallers snel misbruik van zullen maken.

 • Het voorkomen van algemene aanvallen moet hand in hand gaan met het ontwikkelen van effectieve mechanismen voor bescherming tegen, detectie van en reactie op gerichte aanvallen.

Partners

Samen met onze technologische allianties maken we onze hybride clouds veiliger zodat de digitale transformatie van uw bedrijf niet te stoppen is.

Met betrekking tot deze industrie

Bronnen met een asterisk (*) zijn in het Engels.