Alexander Gostev

Chief Security Expert, Global Research & Analysis Team

Aleks is een unieke, multidisciplinaire expert in informatiebeveiliging en één van de meest prominente beveiligingsprofessionals ter wereld. Hij werkt al sinds 2002 bij Kaspersky Lab, vanaf 2005 als hoofd van de anti-malwareonderzoeksgroep. Deze groep is gespecialiseerd in het analyseren van mobiele dreigingen. In 2008 heeft hij het Global Research & Analysis Team opgericht en heeft als hoofd gefungeerd voordat hij in 2010 zijn huidige positie als Chief Security Expert innam.

Zijn verantwoordelijkheden zijn onder meer diepgaand onderzoek van nieuwe malware, de analyse van het meest ingewikkelde aspect van informatiebeveiliging, namelijk cyberspionage en uiterst gerichte geavanceerde aanvallen, cyberoorlog en cyberwapens. Naast complexe malware-zaken richt Aleks zijn onderzoek op wereldwijde cybercriminaliteit in het algemeen, trends en voorspellingen, en zakelijke dreigingen. Zijn onderzoek en analytische artikelen worden gepubliceerd op speciale IT-websites en in de massamedia. Hij is tevens hoofdredacteur van Securelist.com.

Vóór Kaspersky Lab bekleedde Aleks verschillende posities op het gebied van IT en beveiliging bij beursgenoteerde en particuliere organisaties. Hij raakte in 1996 betrokken bij anti-malwareonderzoek toen hij een anti-virusexpertisecentum oprichtte in Komi, een groot gebied in het noordwesten van Rusland. Sinds 1998 is hij Project Coordinator van Wildlist Russia, een initiatief om gegevens over malware-uitbraken in de Russische Federatie te verzamelen en te analyseren.


Andere leden van dit team

  • Sergey Novikov

    Deputy Director, Global Research & Analysis Team

  • Vicente Diaz

    Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

  • Vitaly Kamluk

    Director, Global Research & Analysis Team, APAC

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten