Security Operations Center

Breid uw SOC uit met de tools en informatie om bedreigingen efficiënt te detecteren en te minimaliseren

CONTACT

Terwijl bedrijven leren zich beter te beschermen, ontwerpen criminelen ondertussen steeds meer geavanceerde technieken om door de beveiligingsgrenzen van bedrijven te dringen. Aangetrokken door de enorme financiële voordelen die een cyberaanval kan opleveren, is een toenemend aantal dreigingsactoren actief op zoek naar zwakke plekken in de beveiliging van een bedrijf en vallen ze op die plekken aan. Als antwoord daarop worden Security Operations Centers (SOC's) opgezet ter bestrijding van beveiligingsproblemen wanneer deze zich voordoen en om te zorgen voor een snelle reactie en oplossing.


Wat hebben we te bieden?

De SOC kan alleen doeltreffend zijn als deze voortdurend plaats biedt aan nieuwe technologieën en beveiligingscontroles in overeenstemming met ingrijpende veranderingen in een omgeving van aanhoudendedreiging. Hiertoe behoort:

 • Global Threat Intelligence

  Global Threat Intelligence

  Onmiddellijk uitvoerbaar en eenvoudig te integreren in bestaande beveiligingscontroles.

 • Threat Hunting

  Threat Hunting

  De realtime detectie van bekende en nieuwe cyberspionage en cybercriminaliteit die specifiek zijn gericht op bedrijfskritieke informatiesystemen.

 • Kennisbeheer

  Kennisbeheer

  Ons beveiligingstrainingsprogramma omvat alles, van basiskennis tot geavanceerde technieken en hulpmiddelen die worden gebruikt voor digitale forensische analyse, malwareanalyse en incidentrespons, zodat organisaties hun bronnen van kennis over cyberveiligheid op deze gebieden kunnen verbeteren.

 • Incidentresponsdiensten

  Incidentresponsdiensten

  Ervaren specialisten, gewapend met een uitgebreide praktijkervaring opgedaan in de strijd tegen cyberdreigingen, die u helpen bij het snel identificeren, isoleren en blokkeren van schadelijke activiteiten.

Casestudy's

Ferrari S.p.A.

Solution: Endpoint Security

Ferrari nam de strategische beslissing om Kaspersky Lab te kiezen als leverancier voor...

MEER INFORMATIE

City of London Police

Solution: Cybersecurity Services

Het Britse politie-inspectoraat Her Majesty’s Inspectorate of Constabulary roept het...

PDF downloaden

Telefonica

Solution: Cybersecurity Services

Telefonica is one of the largest broadband and telecommunications providers in the...

PDF downloaden*
Alle casestudy's bekijken

In de praktijk

Tijdige detectie van nieuwe dreigingen

De combinatie van interne dreigingsgegevens met informatie uit verschillende bronnen (bijvoorbeeld OSINT of wereldwijde leveranciers van anti-malware) zorgt voor inzicht in aanvalstechnieken en hun mogelijke indicatoren. Door opsporing van dreigingen komen aanvallen aan het licht die niet worden gedetecteerd door bestaande beveiligingscontroles. Dit stelt organisaties op zijn beurt in staat om efficiëntere verdedigingsstrategieën tegen geavanceerde aanvallen te ontwikkelen.

Uw team uitrusten met de meest actuele kennis

De SOC moet een resource-pool van praktische kennis en ervaring bieden om zich te kunnen aanpassen en evolueren als reactie op aanhoudende veranderingen in een omgeving van dreigingen. De leden van het SOC-team moeten goed zijn opgeleid in digitale forensische analyse, malwareanalyse en incidentrespons om de in toenemende mate verfijnde aanvallen te voorkomen en er adequaat op te reageren.

Snel herstel

Er zijn maar weinig organisaties die voldoende interne resources beschikbaar hebben om een geavanceerde aanval een halt toe te roepen. Beheersing van de benodigde expertise om dat op korte termijn te doen is een uitdaging. Soms is het rendabeler en productiever om samen te werken met een externe leverancier of adviseur die incidentrespons levert en al compleet is uitgerust voor een snelle en doordachte respons.

Adaptief beveiligingsframework

Samen zorgen prognose en preventie ervoor dat een voorval niet de kans krijgt zich te ontwikkelen tot een ongeval. Detectie en reactie bepalen de ontdekking en het herstel van een ongeval. In dit paradigma vereist elke volgende fase meer verbruik van resources om te reageren dan de voorgaande fase.

Maar al te vaak krijgt veiligheid het budget waarvan men meent dat het er recht op heeft, niet het budget dat daadwerkelijk nodig is. De prioriteit van en investering in veiligheid moet aanzienlijk zijn, voor een succesvolle implementatie en een sterke RTO.

Whitepapers

CYBERSECURITY OPLOSSINGEN

Het bedrijf beveiligen met de portfolio met...

PDF downloaden*

CYBERSECURITY SERVICES

Het bedrijf beveiligen met Kaspersky Cybersecurity...

PDF downloaden*

Cybersecurity Services

SOC powered by Kaspersky Lab

PDF downloaden*
Alle whitepapers bekijken
 

Het risico

Ter bestrijding van moderne cyberdreigingen volstaat het niet om een SOC alleen maar op te zetten. U moet, wat nog veel belangrijker is, de SOC uitrusten met technologieën, tools en processen die nodig zijn zodat de SOC zich continu kan aanpassen in overeenstemming met de continue veranderingen in een omgeving van dreigingen. Door deze benadering kunt u de volgende risico's verkleinen:

 • Reële dreigingen kunnen opgaan in duizenden onbeduidende waarschuwingen

 • Dreigingen kunnen onontdekt maar actief in uw organisatie op de loer liggen

 • Niet in staat zijn om een bepaald niveau van expertise te handhaven, kan de oorzaak zijn van een kostbare inbreuk

 • Inefficiënte procedures voor incidentrespons leiden tot hoge herstelkosten

 • Slecht zicht op risico's kan leiden tot een ontoereikende interne financiering

Gerelateerde producten en diensten

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten