Overslaan naar hoofdinhoud

6 aanwijzingen dat je online betaalrekening is gehackt

6 aanwijzingen dat je online betaalrekening is gehackt

We bankieren en winkelen meer dan ooit online. En we zijn er gek op. Maar dat betekent ook dat we nu meer risico lopen om het slachtoffer te worden van internetoplichters. Daarom moet je goed op je PayPal-, Amazon-, Google Checkout- en andere online betalingsaccounts letten, zodat je verdachte activiteit meteen herkent.

Online vind je tal van adviezen over wat je moet doen als je betaalrekening is gecompromitteerd. Maar welke tekenen wijzen erop dat je account is gekraakt door cybercriminelen? Dit zijn onze tips om je geld veilig te houden.

  1. Pas op voor ongeoorloofde activiteit: weet altijd welke transacties je kunt verwachten. Zelfs de kleinste ongeoorloofde transactie kan op gevaar wijzen.
  2. Pas op voor ongeoorloofde activiteit: weet altijd welke transacties je kunt verwachten. Zelfs de kleinste ongeoorloofde transactie kan op gevaar wijzen.
  3. Negeer meldingen niet: als je een e-mail ontvangt waarin staat dat je accountgegevens zijn gewijzigd, maar als je dit niet zelf hebt gedaan, is er een kans dat je account gevaar loopt.
  4. Kaspersky Premium, Meer informatie

  5. Pas op voor valse oproepen: als iemand je belt en zegt voor je betalingsprovider te werken, sta er dan op dat je deze persoon zelf terugbelt op het openbare nummer van het bedrijf.
  6. Wees voorzichtig met sms-berichten: als je plotseling berichten of oproepen ontvangt vanaf een mobiel nummer dat je provider normaal niet gebruikt, wees dan op je hoede.
  7. Controleer elke e-mail: als een e-mail of ander online bericht er niet authentiek uitziet, beantwoord het bericht dan niet voordat je navraag hebt gedaan bij je provider.
  8. Kijk uit voor valse links: als je ongebruikelijke activiteit op je account ziet, ga dan na of je onlangs op verdachte links in je e-mails hebt geklikt.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je een goed internetbeveiligingsprogramma gebruikt, met beveiligde functies voor internetbankieren. De meest geraffineerde cybercriminelen gebruiken nu zogenaamde man-in-the-browser-aanvallen.

Bij dit type aanval wijzigt malware op je pc op onzichtbare wijze legitieme websites, om zo de controle te krijgen over je activiteiten bij internetbankieren. Het webadres klopt en je wordt aangemeld bij de legitieme website van je bank, maar cybercriminelen kunnen de transactie onderscheppen, je financiële gegevens bemachtigen en, erger nog, je geld stelen.

De enige manier om jezelf te beschermen tegen man-in-the-browser-aanvallen en andere geavanceerde vormen van cybercriminaliteit is het gebruik van een geavanceerd pakket voor internetbeveiliging.

Andere artikelen en links met betrekking tot beveiliging voor kleine bedrijven:

Aanbevolen producten:

6 aanwijzingen dat je online betaalrekening is gehackt

We bankieren en winkelen meer dan ooit online. En we zijn er gek op. Maar dat betekent ook dat we nu meer risico lopen om het slachtoffer te worden van internetoplichters.
Kaspersky logo

Gerelateerde artikelen