Overslaan naar hoofdinhoud
OPLOSSING

Cybersecurity voor transport

Beveiliging inbouwen in verbonden voertuigen en intelligente transportsystemen

Het product

Intelligente systemen zijn overal: ze beheren onze weg- en spoorinfrastructuur, verhogen de prestaties van onze voertuigen en verbeteren de ervaring voor passagiers en bestuurders. Door de opkomt van ECU’s en dergelijke in voertuigen, die communiceren met externe gegevensbronnen, zoals entertainment-, GPS- en diagnosesystemen, ontstaan nieuwe vulnerabilities en mogelijkheden voor cyberinbreuk. Een fundamenteel nieuwe en holistische benadering van ontwerpen, waarbij beveiliging vanaf de basis wordt ingebouwd in voertuigen en vervoersmiddelen, is vereist.

De veilige communicatie-eenheid

Een betrouwbaar en flexibel softwareplatform, dat wordt aangedreven en versterkt door KasperskyOS, dat producenten van motoren in staat stelt één veilige gateway voor verbonden voertuig-ECU’s te ontwikkelen en te implementeren, en bescherming tegen cyberinbreuk te combineren met verbeterde technologieën voor diagnoses via draadloze koppelingen.

Ingebouwde beveiliging op besturingssysteemniveau

KasperskyOS is een besturingssysteem dat specifiek is ontworpen om diverse en complexe geïntegreerde systemen te beschermen tegen de gevolgen van schadelijke code, virussen en hackeraanvallen. Dit wordt deels tot stand gebracht door middel van een sterke scheiding en beleidshandhaving, op basis van vertrouwde en betrouwbare beveiligingsmethoden en gepatenteerde technieken.

Transportation Threat Intelligence Services

Een reeks cybersecurityservices voor de auto-, spoorweg- en de bredere transport- en vervoerssector die de analyses en informatie bieden die nodig zijn om beveiligingsactiviteiten te verbeteren en een proactieve benadering ten aanzien van geavanceerde bedreigingen mogelijk maken

Het gebruik

 • De veilige verbonden auto

  Een meer holistische benadering voor het ontwikkelen van de veilige verbonden, en binnenkort automatisch bestuurde, auto op basis van:

  • De SCU: één veilige gateway tussen interne ECU’s, TCU’s en dergelijke en de externe services en resources waarmee deze communiceren
  • KasperskyOS, voor een veilige uitvoering van software en bescherming tegen willekeurige softwarefouten en cyberinbreuk en malware
  • Threat Intelligence Services om enige tekortkomingen in de cybersecurity van voertuigen te onthullen, te analyseren en te corrigeren
 • Trein- en metrosystemen

  Door de introductie van CBTC (Communication Based Train Control) en ETCS (European Train Control Systems) moeten producenten en beheerders van transport- en vervoerssystemen nog meer aandacht besteden aan de cybersecurity van alle automatiseringssystemen in locomotieven, vloeren en stations.
  Onze oplossingen voor trein en metro werken in verschillende stadia van de levenscyclus van de onderdelen voor automatisering, van de analyse tot beheerde beveiligingsservices en van het geïntegreerde Automatic Train Control tot portals voor online ticketverkoop.

 • Evaluatie van beveiliging en infiltratietests

  De evaluatie en analyse van de beveiliging van:

  • Interne voertuigsystemen (ECU’s, TCU’s, TPMS, RKE, PATS enzovoort) en interfaces
  • Applicaties, inclusief broncode en architectuur
  • Cloudgebaseerde en datacentersystemen met telematica (parkeren met afstandbediening, entertainment, realtime verkeersupdates, enzovoort)
  • Evaluatie van beveiliging van telecommunicatie aan clientzijde: externe communicatie met verbonden voertuigserviceplatforms

  Infiltratietests waarbij wordt gesimuleerd hoe externe en interne indringers systemen proberen te omzeilen

24/7

Uitstekende Support en Professional Services

Professionele hulp is beschikbaar wanneer u het nodig hebt. In meer dan 200 landen wordt u vanuit 34 kantoren wereldwijd 24 uur per dag en 365 dagen per jaar geholpen. Maak gebruik van onze premium ondersteuningspakketten of schakel onze professionele services in om optimaal te profiteren van uw Kaspersky Lab-beveiligingsinstallatie.

Het risico

Met transportoplossingen van Kaspersky worden verbonden voertuigen en intelligente transport- en vervoerssystemen beschermd tegen ongeautoriseerde toegang en doorlopende schade als gevolg van cyberaanvallen, waaronder:

 • De diefstal en het misbruik van aanmeldingsgegevens en vertrouwelijke gegevens van bestuurders en passagiers

 • De implementatie van ongeautoriseerde firmware

 • USB- en OBD2-aanvallen

 • Externe toegang en aanvallen via mobiele apparaten

 • Het opsporen van gegevens en 'Man-in-the-Middle'-aanvallen

 • Het misbruiken van softwarevulnerabilities in generieke en sectorspecifieke applicaties

Met betrekking tot deze oplossing