Overslaan naar hoofdinhoud

Blokketens, cryptovaluta en andere Web3-activa kunnen alleen bestaan dankzij de uitwisseling van gegevens op internet. Alhoewel de technologie achter blokketens transparant en veilig zou moeten zijn, heeft het toch een aantal zwakke punten die het kwetsbaar maken voor hackers. Het is daarom aan te raden voor iedereen die digitale activa bezit om een crypto-VPN te gebruiken, zodat transacties veilig en gegevens privé blijven.

Wat is een blokketen-VPN?

Blokketen-VPN's, ook wel crypto-VPN's genoemd, zijn virtuele privé-netwerken die compatibel zijn met digitale activa zoals cryptomunten, niet-vervangbare tokens en DeFi-activa (Decentralized Finance). Voor ervaren crypto-investeerders en zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van Web3, voegt het gebruik van crypto-VPN's een belangrijke laag van beveiliging toe. Omdat VPN's het verkeer versleutelen op alle netwerken, wordt het extra moeilijk gemaakt voor kwaadwillende personen om een crypto-wallet te hacken en de activa te stelen die erin is opgeslagen.

Waarom heb ik een VPN nodig voor crypto?

Hoewel cryptovaluta en blokketens technisch gezien beveiligde transacties bieden door middel van cryptografie, zijn er toch een aantal kwetsbaarheden binnen het systeem. Een van de voordelen van het investeren in activa op blokketens is dat alle transacties transparant en anoniem zijn. Gebruikers investeren in activa via een wallet-adres, zonder enige echte, herkenbare gegevens te delen. De manier waarop de blokketen werkt heeft echter als gevolg dat deze transacties te traceren zijn en daardoor gevoelig zijn voor hackers.

Een aantal manieren waarop cybercriminelen een crypto-wallet kunnen hacken, zijn:

 • Het adres van de wallet terug traceren naar het echte IP-adres van de eigenaar om zijn locatie en identiteit te achterhalen.
 • Neppe ruilwedstrijden voor crypto houden en dan de gegevens van deelnemers stelen.
 • Malware installeren op het apparaat van een gebruiker die vervolgens coin-miningsoftware installeert. Dit wordt cryptojacking genoemd.

Wat zijn de voordelen van een crypto-VPN?

Er zijn veel redenen waarom het gebruiken van een crypto-VPN nuttig is voor zowel beginnende en ervaren gebruikers. Deze voordelen zijn te danken aan het feit dat een VPN al het internetverkeer van een gebruiker omleidt via anonieme servers en de herkenbare gegevens van de gebruiker afschermt. Hier zijn een paar van de belangrijkste redenen waarom je zou moeten overwegen om een crypto-VPN te gebruiken.

De wereld van investeringen toegankelijk maken

Reguleringen omtrent cryptovaluta en andere digitale activa hangen af van lokale wetten en kunnen daardoor erg verschillen van land tot land. In sommige landen, zoals China, Nepal en Ecuador is het investeren in crypto verboden. Andere landen verbieden de toegang tot bepaalde cryptovaluta. In de VS is investeren in Binance bijvoorbeeld verboden. Zelfs als crypto legaal is in een land, bieden sommige valuta een verschillend aantal diensten op basis van de locatie van de gebruiker. Aangezien een VPN een IP-adres naar een andere locatie kan omleiden, betekent het dat een gebruiker kan investeren in activa op elke willekeurige locatie met een crypto-VPN.

Online verkeer versleutelen

Hoewel investeringen in crypto anoniem zouden moeten zijn (theoretisch gezien zijn ze alleen verbonden met een crypto-walletadres), is het in werkelijk mogelijk om deze investeringen te traceren naar IP-adressen. Dit maakt gebruikers erg kwetsbaar voor hackers. Maar omdat een VPN al het verkeer kan versleutelen en het echte IP-adres van een gebruiker kan verbergen, biedt het gebruik van een crypto-VPN een hoger niveau van beveiliging om de activa van de gebruiker te beschermen.

Phishing-aanvallen vermijden

Phishing-aanvallen, waarbij hackers frauduleuze e-mails of telefoontjes van een betrouwbaar bedrijf gebruiken om de gegevens van een gebruiker te stelen, zoals wachtwoorden of creditcardgegevens, worden steeds vaker op crypto-wallets gericht om digitale activa te stelen.

Vermijden dat je wordt gevolgd door een ISP

Internetserviceproviders (isp's) kunnen technisch gezien al het online verkeer traceren en opslaan dat door het systeem gaat. Hoewel isp's misschien geen toegang hebben tot alle gegevens van de crypto-investeringsactiviteiten van een gebruiker, kunnen ze wel zien tot welke valuta hij toegang heeft en hoeveel data werd gebruikt op de site. Maar omdat blokketen-VPN's investeringen in crypto en alle andere gegevens versleutelen, kan een isp alleen het IP-adres van de VPN-server zien. Daarnaast kunnen ervaren cryptogebruikers een hoop gegevens gebruiken om te investeren, waardoor ISP de internetsnelheid verlaagt. Een crypto-VPN verbergt waar een gebruiker zijn data spendeert en kan zich daardoor niet richten op crypto-investeerders met een groot volume.

Firewalls omzeilen

Gebruikers die vaak in crypto investeren hebben misschien behoefte aan het beheren van hun activa waar en wanneer ze willen. Sommige instituties, zoals bedrijven en scholen, kunnen echter cryptosites blokkeren, zoals cryptovaluta met firewalls. Investeren met crypto-VPN's betekent dat firewalls niet langer een probleem vormen. Aangezien VPN's het IP-adres van een gebruiker verbergen, omzeilen ze ook firewalls. Investeerders in crypto kunnen zo reageren op de vaak onstabiele cryptoprijzen en hun financiële positie beschermen.

Hoe je de beste VPN kiest voor het investeren in crypto

Een crypto-VPN is een goede investering voor iedereen die te maken heeft met Web3, maar het is vooral belangrijk voor cryptogebruikers op hoog niveau. Hoe kunnen gebruikers er echter zeker van zijn dat ze de beste VPN gebruiken voor crypto als er zoveel opties beschikbaar zijn? Hier zijn een aantal dingen om te overwegen:

 • Sterke encryptie-protocollen (goede VPN's gebruiken encryptie van militaire kwaliteit, zoals AES-256)
 • Bescherming tegen lekken voor IP's (let op zinnen als IPv6 of DNS)
 • Compatibiliteit met cryptovaluta en andere digitale activa
 • Betrouwbare klantenservice
 • Toestelblokkering (om de internetverbinding op het apparaat te verbreken als de VPN-verbinding wegvalt)
 • Beleid waarbij geen gebruikersgegevens worden opgeslagen (zo worden er geen gegevens opgeslagen en mogelijk aan andere entiteiten gegeven)
 • Split-tunneling (om ervoor te zorgen dat de verbinding niet vertraagt)
 • Een veilig land als thuisbasis waar de privacy van gebruikers voorop staat en waar niet aan mass surveillance wordt gedaan, zoals in Zwitserland en Panama
 • Obfuscatie (hierdoor ziet het VPN-verkeer eruit als normale online activiteit)

Het is belangrijk om te onthouden dat er aan de beste VPN-opties voor crypto vaak abonnementskosten verbonden zijn. Betaalde VPN's bieden doorgaans een betere service dan gratis versies, wat betekent dat ze voor verbeterde beveiliging en betrouwbaarheid zorgen.

Functies van Kaspersky VPN Secure Connection

Hoewel er veel VPN's voor crypto beschikbaar zijn, heeft Kaspersky VPN Secure Connection veel functies die het een van de beste opties maakt voor crypto. Hier zijn een aantal noemenswaardige voordelen:

 • IP-adressen worden verborgen door premium super snelle servers die werken met snelheden tot 10 Gbps.
 • Toegang tot meer dan 2000 servers verspreid over meer dan 100 gebieden.
 • 256-Bit-encryptie van bankkwaliteit om gebruikersgegevens te beveiligen.
 • Best presterende VPN op de markt, bewezen door een AV-TEST
 • Toestelblokkering verbreekt meteen de verbinding als je VPN plotseling wegvalt, waardoor je beschermd bent op het onbeveiligde internet en datalekken worden beschermd buiten de versleutelde tunnel. Het controleert ook voortdurend je verbinding met servers op afstand.
 • Activiteit en geschiedenis wordt niet opgeslagen.
 • Met split-tunneling kunnen gebruikers kiezen welke gegevens ze versleutelen via de VPN door apps te selecteren voor bescherming en andere apps waarop het internet direct kan worden gebruikt.
 • De nieuwste en krachtigste VPN-protocollen Catapult Hydra en Wireguard® zorgen voor een ultra-betrouwbare en gemakkelijke online ervaring, via zowel lokale als overzeese verbindingen.
 • Apparaten die met een thuisnetwerk zijn verbonden, worden automatisch beschermd.

Digitale activa beschermen met een crypto-VPN

Iedereen die te maken heeft met blokketens en cryptovaluta heeft baat bij het gebruik van een crypto-VPN, ongeacht hoeveel digitale activa een gebruiker heeft of hoe vaak diegene transacties uitvoert. Virtuele privé-netwerken bieden een extra laag van beveiliging die crypto-eigenaren helpen om hun activa te beschermen tegen hackers, phishing-aanvallen en zelfs tegen controles van andere gebruikers en instellingen. Door gegevens te versleutelen, verkeer om te leiden via servers in verschillende landen en echte IP-adressen te verbergen, bieden blokketen-VPN's extra beveiliging voor iedereen die te maken heeft met Web3.

Koop Kaspersky Premium + 1 JAAR GRATIS Kaspersky Safe Kids. Kaspersky Premium ontving vijf AV-TEST-awards voor beste bescherming, beste prestaties, snelste VPN, goedgekeurd ouderlijk toezicht voor Windows en beste beoordeling voor ouderlijk toezicht voor Android.

Gerelateerde artikels en links:

Wat is een VPN? Hoe werkt een VPN, verschillende typen VPN

VPN vs. proxyserver: Wat is het verschil en welke zou je moeten gebruiken?

Hoe kan een VPN helpen je zoekgeschiedenis te verbergen en is privébrowsen echt veilig?

Gerelateerde producten en diensten:

Kaspersky Premium

Kaspersky Password Manager

Kaspersky VPN Secure Connection

Cryptovaluta en VPN's: Heb je een crypto-VPN nodig?

Crypto-VPN's zijn essentieel voor het beschermen van cryptovaluta en andere Web3-activa. Leer waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze gebruikt.
Kaspersky Logo