Overslaan naar hoofdinhoud

Ezula (soms gespeld als "eZula") is een vorm van adware die wordt geïnstalleerd als onderdeel van een browser-helperobject (BHO). Ezula communiceert zonder toestemming van de gebruiker met een externe server en geeft op context gebaseerde reclames op je computer weer.

Ezula bevat geen gevaarlijke virussen, maar kan de browser vertragen. De gebruiker moet het virus handmatig installeren. Het is een onderdeel van een BHO, waardoor het tijdens installatie lijkt dat dit een optionele invoegtoepassing van derden is. Dit programma voegt advertentielinks toe aan trefwoorden op een webpagina. Wanneer je hierop klikt, word je doorgestuurd naar een website van derden, die meestal niets te maken heeft met de oorspronkelijke zoekactie. Het programma wordt automatisch gestart wanneer Windows wordt gestart en wordt automatisch extern bijgewerkt via internet zonder toestemming van de gebruiker. Er zijn meldingen ontvangen dat het een onderdeel is van een programma genaamd TopText of Surf+.

Wat is adware?

Met Adware worden programma's bedoeld die zijn ontwikkeld om advertenties op je computer weer te geven. Deze kunnen zoekopdrachten omleiden naar advertentiewebsites en gegevens verzamelen over je internetgewoonten, om zo op maat gemaakte advertenties aan te bieden. Wanneer het programma gegevens verzamelt zonder toestemming van of zonder waarschuwing aan de gebruiker, wordt het programma als schadelijke software beschouwd. Gebruikers kunnen een firewall instellen om adware en programma's zoals ezula te voorkomen. Zo wordt de computer beschermd en worden gebruikers gewaarschuwd wanneer software van derden of ongeoorloofde software probeert toegang te krijgen tot de computer. Je kunt ook een andere webbrowser gebruiken. Voor uitgebreidere bescherming kun je geavanceerde internetbeveiligingssoftware installeren om je thuiscomputer te beschermen.

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot definities

Wat is Ezula?

Definitie van de term Ezula. Ezula (soms gespeld als "eZula") is een vorm van adware die wordt geïnstalleerd als onderdeel van een browser-helperobject (BHO).
Kaspersky Logo