Overslaan naar hoofdinhoud

Wanneer je je bedrijf tegen digitale bedreigingen moet beschermen, heb je de juiste virusbescherming voor al je apparaten nodig. Er zijn heel veel anti-virusproducten verkrijgbaar en het is bijna onmogelijk de juiste bescherming te kiezen. Maar een van de belangrijkste zaken die je aandacht verdienen, is anti-virusbescherming met cloudondersteuning. Met dit type bescherming weet je zeker dat je beveiligd bent tegen bedreigingen nog voordat deze in het nieuws komen.

Voordeel van anti-virusbescherming met cloudondersteuning

Anti-virusbescherming met cloudondersteuning heeft een voordeel ten opzichte van traditionele anti-virustechnologieën: cloudsystemen verzamelen informatie van miljoenen computers om verdachte trends te spotten. Door deze enorme hoeveelheid informatie kunnen bedreigingen eerder worden gedetecteerd en geblokkeerd voordat deze een probleem worden. Bij traditionele anti-virussoftware daarentegen wordt erop vertrouwd dat beveiligingsonderzoekers bedreigingen ontdekken voordat deze in jouw apparaten kunnen binnendringen. Hoewel dit vroeger acceptabel was, is hedendaagse malware sneller en heb je meer flexibele bescherming nodig om te reageren op dreigingen.

Hoewel er op het gebied van anti-virusproducten erg veel wordt aangeboden, is het niet moeilijk anti-virussoftware van goede kwaliteit te kiezen als je rekening houdt met een aantal belangrijke punten. Ten eerste zou je alleen software moeten gebruiken van toonaangevende bedrijven. De reden hiervoor is dat deze bedrijven werken met getrainde beveiligingsteams die dag en nacht werken aan oplossingen voor bedreigingen. Ook hebben dergelijke bedrijven vaak een groter bereik en meer ervaring dan kleinere bedrijven.

Hoewel er tal van programma's zijn die worden geleverd met 'anti-virussoftware', kun je het beste alleen maar werken met hoog aangeschreven beveiligingssoftware, aangezien de ontwikkelaars hiervan zich volledig richten op veiligheid. Gelukkig kun je een gratis proefversie van anti-virussoftware uitproberen, zodat je je mogelijkheden kunt verkennen voordat je geld uitgeeft.

Benodigde upgrades

Voor sommige gebruikers is het nuttig om vanuit een anti-virusprogramma te upgraden naar een volledig beveiligingspakket. Het grootste voordeel van een beveiligingssuite is de beschikbaarheid van veel extra functies, zoals bescherming tegen spam en phishing, beveiliging bij internetbankieren, beveiliging voor mobiele apparaten en meer. Als je één suite met beveiligingsproducten van een toonaangevend bedrijf aanschaft, hoef je niet diverse softwarepakketten van verschillende producenten te beheren, en kun je je richten op je werk zonder dat je telkens onderhoudstaken voor de software moet uitvoeren. Net als bij anti-virussoftware kun je gratis anti-virusbeveiliging en proefversies voor beveiligingssoftware downloaden om ervoor te zorgen dat je het programma kiest dat het beste aan je vereisten tegemoetkomt.

Als je een algehele beveiliging voor je systemen zoekt, doe je er goed aan je beveiligingssoftware te consolideren en alleen software van een toonaangevend bedrijf te kopen. Op die manier ben je er zeker van dat je systemen zelfs de ergste beveiligingsaanvallen kunnen weerstaan.

Andere artikelen en links met betrekking tot anti-virusbescherming met cloudondersteuning

De juiste anti-virusbescherming met cloudondersteuning kiezen

Om je bedrijf te beveiligen tegen online dreigingen, biedt anti-virusbescherming met cloudondersteuning flexibele beveiliging tegen snel veranderende dreigingen.
Kaspersky Logo