Overslaan naar hoofdinhoud

Er zijn allerlei factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de beste anti-virusoplossing voor jouw situatie probeert te selecteren. Omdat de beveiliging van je gegevens, digitale identiteit en financiële transacties op het spel staat, is het de moeite waard om elk anti-virusproduct even te beoordelen.

Als je vaak internet, e-mail, chat en andere webservices gebruikt, is het belangrijk om een oplossing te overwegen met software en technologieën voor internetbeveiliging waarmee je onlineactiviteiten veel veiliger worden.

Criteria voor de beste virusbescherming

Helaas bieden niet alle anti-virusproducten een betrouwbare, bruikbare oplossing met afdoende bescherming tegen malware. Op basis van de volgende criteria kunnen zelfs de belangrijkste tien anti-virusoplossingen op de markt sterk uiteenlopende scores behalen:

 • Betrouwbaarheid
  Zelfs de meest grondige anti-virusoplossing kan volledig nutteloos blijken als deze conflicteert met andere software die op je computer wordt uitgevoerd. Als deze conflicten leiden tot een storing of een tijdelijke onderbreking in de processen voor virusbescherming, kun je hierdoor risico's lopen.
 • Gebruiksgemak
  Voor veel gebruikers is het waarschijnlijk onpraktisch als voor het dagelijkse gebruik van een anti-virusoplossing speciale vaardigheden vereist zijn. Elk anti-virusproduct dat lastig in gebruik is, de gebruiker complexe vragen stelt of de gebruiker dwingt tot moeilijke beslissingen, heeft waarschijnlijk een grotere kans op 'bedieningsfouten'. In sommige gevallen schakelt de gebruiker de anti-virussoftware mogelijk gewoon uit als deze te ingewikkeld is.
 • Uitgebreide bescherming
  Een anti-virusoplossing moet een constante bescherming bieden voor alle computerdomeinen, bestandstypen en netwerkonderdelen die kunnen worden aangevallen door een computervirus of andere malware. Met dit programma moet het mogelijk zijn om schadelijke code te detecteren en alle kanalen of toegangspunten van de computer te beschermen, zoals e-mail, internet en FTP.
 • Kwaliteit van bescherming
  Of je nu een Apple- of Windows-anti-virusoplossing nodig hebt, deze oplossingen moeten kunnen werken in een agressieve omgeving die doorlopend verandert, met nieuwe computervirussen, wormen en trojans die veel complexer kunnen zijn dan eerder bekende malware. Deze oplossingen bevatten mogelijk nieuwe manieren om de bewerkingen van anti-virusprogramma's te voorkomen. De kwaliteit van de bescherming hangt gedeeltelijk af van het volgende:

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot anti-virusoplossingen

Een anti-virusoplossing kiezen

Leer hoe je bepaalt welke anti-virussoftware het beste bij je specifieke behoeften past en je beschermt tegen online dreigingen.
Kaspersky Logo