Overslaan naar hoofdinhoud

Nu cybercriminelen steeds actiever worden en doorlopend nieuwe, geavanceerdere schadelijke software uitbrengen, is het essentieel dat de gekozen anti-virusoplossing regelmatig wordt bijgewerkt door de leverancier. Zonder regelmatige anti-virusupdates kan je anti-virusoplossing waarschijnlijk niet snel reageren op nieuwe malware.

Meer malware betekent meer anti-virusupdates

Enkele jaren geleden werden veel schadelijke programma's geschreven door studenten en jongeren die vaak niet eens hun best deden om de computer van gebruikers te beschadigen, geld te stelen of malware te verspreiden. Het was dus niet nodig om bescherming te bieden tegen alle nieuwe computervirussen en trojans. In plaats hiervan was bescherming alleen nodig voor het relatief kleine aantal malware-items dat daadwerkelijk werd verspreid. Bovendien vormden veel van deze schadelijke programma's geen groot risico.

Tegenwoordig is dat niet meer het geval:

  • Uit onderzoek van Kaspersky Lab blijkt dat meer dan 75% van de schadelijke software wordt gemaakt door cybercriminelen die grote aantallen computers willen infecteren.
  • Elke dag worden honderden nieuwe computervirussen en trojans ontwikkeld.
  • Helaas zijn er veel gevallen waarin sommige leveranciers van anti-virusproducten pas updates verstrekken nadat een aanzienlijk aantal computers van gebruikers is geïnfecteerd.

Malware-infecties verspreiden zich snel

Al deze toegenomen activiteit van cybercriminelen betekent dat je steeds meer kans loopt om het slachtoffer van een cyberdreiging te worden:

  • Je computer kan worden geïnfecteerd door criminele malware terwijl je surft op internet.
  • Computerwormen kunnen zich snel verspreiden en miljoenen computers infecteren.
  • Omdat internet een snel veranderende omgeving is, moet de leverancier van je anti-virusproduct vrijwel direct updates vrijgeven tegen alle nieuw gedetecteerde virussen en trojans.

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot anti-virusoplossingen

Regelmatige, frequente anti-virusupdates

Anti-virussoftware moet regelmatig worden geüpdatet om bescherming te kunnen bieden tegen de stroom nieuwe en complexe schadelijke software van cybercriminelen.
Kaspersky Logo