Overslaan naar hoofdinhoud

Je bedrijf groeit en dat geldt ook voor onvolkomenheden, met name op het gebied van cyber security. Bedrijven in alle soorten en maten worden geconfronteerd met grotere veiligheidsrisico's naarmate ze groeien, meer medewerkers aannemen en hun IT-infrastructuur uitbreiden. Om gelijke tred te houden met de evoluerende dreigingen, wenden veel bedrijfseigenaren zich tot externe bedrijven om hun systemen te beschermen tegen criminelen.

Het inhuren van een cybersecurity-consultant of -bedrijf is een grote en kostbare beslissing. Je wilt de juiste keuze maken en een goed rendement op de investering krijgen. Een goede cybersecurity-partner kan veel doen om je bedrijf te beschermen, maar niet alle bedrijven zijn gelijk. Evalueer leveranciers zowel op hun referenties als op hun realtime- en langetermijnaanpak. Hier volgen enkele van de belangrijkste factoren voor het evalueren van cybersecurity-leveranciers.

Ervaring, training en certificeringen

Deze drie hangen nauw met elkaar samen. Je wilt een cybersecurity-bedrijf met medewerkers die geavanceerde beveiligingsdiploma's hebben behaald en jarenlange praktijkervaring hebben opgedaan. Gezien de genadeloze aard van cyber security is het ook een enorme bonus als het bedrijf regelmatig zijn medewerkers naar nieuwe trainingen stuurt. Vraag om bewijs van de trainingsprotocollen en of de medewerkers die voor je gaan werken de volgende vaardigheden en training hebben:

  • Infiltratietests
  • Digitale forensische analyse
  • ICS/SCADA-beveiliging
  • SIEM-ontwerp en -implementatie

Extra vragen die je kunt stellen zijn:

  • Wat is je benadering van cyberdreigingsintelligentie?
  • Maak je deel uit van 'cybersecurity-awareness'-community's?
  • Publiceert je bedrijf whitepapers?

Zoek naar bedrijven met medewerkers die de volgende certificeringen hebben:

Trainingsprogramma's voor je medewerkers

Biedt het bedrijf dat je interviewt interne training aan je medewerkers om hen te helpen online slimmere beslissingen te nemen? Een goed cybersecurity-bedrijf ontwikkelt niet alleen trainingsprogramma's, maar gebruikt ook innovatieve functies om te waarschuwen voor mogelijk schadelijke aanvallen. Voorbeelden hiervan zijn e-mailwaarschuwingen voor externe afzenders of berichten die links of bijlagen bevatten.

Realtime controleprocedures

De beste professionals op het gebied van cyber security monitoren systemen 24 uur per dag, 7 dagen per week met behulp van de nieuwste technologieën. Ze zijn ook regelmatig betrokken bij infiltratietests om de zwakke punten van het systeem te leren kennen. Ze moeten trainingen en gidsen samenstellen op basis van de resultaten van die tests om je organisatie van uitgebreide middelen te voorzien.

Uitgebreide beveiliging

Specialisatie kan een goede zaak zijn, in sommige sectoren. Als het om cyber security gaat, wil je een bedrijf of provider met een uitgebreid serviceaanbod. Vermijd bedrijven die zich richten op één type dreiging of online omgeving. Ze kunnen niet de allesomvattende bescherming bieden die je nodig hebt om je gegevens en systemen echt veilig te houden.

Door de verschillende benaderingen en functies van een goed cybersecurity-bedrijf te begrijpen, kun je betere beslissingen nemen om je bedrijf te beschermen. De beste partners op het gebied van cyber security zijn mensen die altijd blijven leren, onderzoek en vaardigheden kunnen toepassen en kunnen communiceren met je hele organisatie.

Gerelateerde artikelen en links:

Beveiligingsrisico's van het Internet of Things

Beveiliging van het Internet of Things

Wat is een geavanceerde hardnekkige dreiging?

Wat is cyberveiligheid?

Wat is cybercriminaliteit: risico's en preventie

Hoe voorkom ik de meeste soorten cybercriminaliteit?

Producten:

Enterprise Security

True Cyber Security

Kaspersky Hybrid Cloud Security

Waar je op moet letten bij de keuze voor een cybersecurity-leverancier

Bedrijven van elke omvang worden geconfronteerd met grotere beveiligingsrisico's naarmate ze groeien. Het inhuren van een cybersecurity-leverancier is essentieel om je bedrijf te beschermen tegen dreigingen. Ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste bedrijf.
Kaspersky Logo