Overslaan naar hoofdinhoud

Tablets worden steeds vaker gebruikt. Gebruikers kunnen er vele soorten waardevolle gegevens op opslaan, waaronder persoonlijke bestanden, games, muziek en filmpjes. Volgens een onderzoek van Pew Internet bezit een op de drie volwassenen in de Verenigde Staten tegenwoordig een tablet: het gebruik van tablets is dus enorm toegenomen. Tablets worden vaak gebruikt als vervangers van pc's. Aangezien tablets steeds vaker worden gebruikt, is de beveiliging ervan ook belangrijker geworden. Voorkom dat je kostbare gegevens in handen van cybercriminelen vallen.

Gevaarlijke apps

Dankzij tablets hebben gebruikers niet alleen overal en altijd toegang tot internet, maar ze bevatten ook apps die speciaal voor tablets zijn ontwikkeld en waarop gebruikers inmiddels vertrouwen. Deze apps kunnen in sommige gevallen echter veel schade aanrichten. Onderzoekers van George Mason University hebben onderzocht hoe kwetsbaar de populairste tablets zijn voor hackers en schadelijke apps. Dit onderzoek leidde tot enkele waarschuwingen. Volgens het onderzoek kan het downloaden van apps gevaarlijk zijn, omdat gebruikers niet weten wat er 'achter de schermen' gebeurt of tot welke gegevens de app toegang krijgt. Hierdoor kunnen je persoonlijke gegevens en andere informatie in verkeerde handen vallen.

Nieuwe oplossingen

Doordat de mobiele markt groeit, worden anti-virusprogramma's en encryptieoplossingen steeds effectiever. Mobiele beveiligingssoftware van derden zijn eenvoudig te downloaden van websites van betrouwbare fabrikanten en via app stores. Als je de software op je tablet hebt geïnstalleerd, kun je schadelijke apps blokkeren, voorkomen dat gegevens verloren gaan en zoeken naar malware op je tablet. Sommige oplossingen kunnen zelfs een verloren of gestolen apparaat vergrendelen of gegevens wissen op afstand. De beste beveiligingssoftware controleert regelmatig op updates, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.

Veilige keuzes

Hier volgen een paar tips voor het kiezen van een beveiligingsoplossing om je tablet te beschermen:

  • Vergelijk de kosten en baten van de verschillende tablet antivirus software producten. Sommige vereisen jaarlijkse abonnementen, terwijl andere maandelijkse kosten kan hebben. Echter, die maandelijkse betalingen zou kunnen meer dan je denkt toe te voegen.
  • Gratis tablet bescherming antivirus beschikbaar zijn, maar de loep nemen. De software kan niet de nodige functies die een betaalde security applicatie kan bieden hebben. Overweeg een betrouwbare, risicovrije tablet veiligheid proefversie downloaden. Toegang tot hulp-bureau diensten kan echt een verschil maken om u weer op de rails te krijgen moet een inbreuk optreden..
  • Wees op uw hoede van oplichters en hun nep-antivirussoftware. Eenmaal gedownload, het pretendeert het gevonden malware en vervolgens vraagt ​​om een betaling aan het apparaat te reinigen. Zodra u betaalt, worden uw credit card gegevens blootgesteld.

Beveiliging Mogelijkheid

In de toekomst, als tablet gebruik blijft toenemen, tablet bedreigingen van de veiligheid zal nog vaker voor. Op dit moment is er een kans om een ​​voorsprong te krijgen en zich verbinden aan het gebruik van antivirussoftware op uw tablet. Het is een eenvoudige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat je het nemen van stappen om uw gegevens zo veilig mogelijk te houden.

Andere artikelen en links met betrekking tot Tabletbeveiliging

Tabletbeveiliging: houd je gegevens veilig

Tablet wordt beschermd.
Kaspersky Logo