content/nl-nl/images/repository/isc/2017-images/malware-img-19.jpg

In het huidige informatietijdperk kan verlies of diefstal van gegevens ernstige gevolgen hebben. Bepaalde persoonlijke informatie die is opgeslagen op je computer kan lastig te vervangen zijn of kan cybercriminelen de kans bieden om je digitale identiteit en je geld te stelen.

Gegevensverlies

Als bij een malwareaanval gegevens van je computer worden verwijderd, zijn de gevolgen van de aanval afhankelijk van hoe belangrijk de informatie voor je was. Als de verwijderde bestanden relatief onbelangrijk waren, is de aanval slechts een vervelend incident. Als bepaalde bestanden worden verwijderd, kan dit er echter ook toe leiden dat je het volgende verliest:

  • Je fotoarchief
  • Vele jaren werk aan een project
  • Belangrijke correspondentie
  • Cruciale dossiers met financiële transacties of investeringen

Gegevensdiefstal

Wanneer een virusinfectie op je thuiscomputer leidt tot de diefstal van belangrijke informatie, kan dit leiden tot het volgende:

  • Een ernstige inbreuk op je privacy
  • De diefstal van geld vanaf je bankrekening

Als er gegevens worden gestolen van een bedrijf, kan het volgende in verkeerde handen komen:

  • Klantenbestanden
  • Financiële informatie
  • Technische documentatie

Zakelijke bankgegevens

Bescherming tegen gegevensverlies en gegevensdiefstal

Geavanceerde anti-malwaresoftware is van groot belang om infectie van je computers en mobiele apparaten te voorkomen. Het is echter ook verstandig om regelmatig een back-up te maken van de informatie die is opgeslagen op je apparaten. Zelfs als je apparaten nooit zijn geïnfecteerd door schadelijke software, kan een storing van een harde schijf of andere onderdelen ervoor zorgen dat het lastig is om nog toegang te krijgen tot je waardevolle informatie. In dat geval zul je blij zijn dat je een back-up hebt gemaakt van je gegevens.

Kaspersky Lab biedt een scala aan hoogwaardige anti-malwareproducten die computers en mobiele apparaten kunnen beschermen. Sommige producten van Kaspersky bevatten ook functies voor gegevensback-up en onlineback-up, alsook speciale technologieën zoals het unieke Safe Money van Kaspersky. Met product kun je voorkomen dat cybercriminelen de wachtwoorden stelen van je bankrekening of accounts bij webwinkels.

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot gegevensverlies en gegevensdiefstal

Gegevensdiefstal en -verlies

Gegevensdiefstal en -verlies kunnen allebei ernstige gevolgen voor gebruikers hebben, waaronder identiteitsdiefstal en financiële schade. Ontdek hier hoe je jezelf kunt beschermen.
Kaspersky Logo