Overslaan naar hoofdinhoud

Weet je niet zeker wat het verschil tussen gratis anti-virussoftware voor Windows en betaalde anti-virussoftware?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe gratis en betaalde anti-virussoftware verschillen, waardoor je beter kunt beslissen welke optie de beste keuze is voor jou.

Hieronder bespreken we het volgende:

  • Belangrijke verschillen tussen gratis en betaalde anti-virussoftware.
  • Hoe je de beste gratis anti-virussoftware kiest.
  • Geschikte gratis anti-virusopties voor pc en Mac.
  • Voordelen van betalen voor anti-virussoftware.
  • Risico's van het gebruik van gratis anti-virussoftware.

Gratis anti-virussoftware t.o.v. betaalde anti-virussoftware

Gratis anti-virussoftware, zoals Kaspersky Free Antivirus for Windows, levert eenvoudige bescherming voor je computer. Deze software beschermt je pc tegen veelvoorkomende virussen, blokkeert gevaarlijke bestanden en apps en waarschuwt je voor verdachte websites. Op deze manier beschermt het product je pc.

Welke technologie in gratis anti-virussoftware wordt gebruikt, kan enorm variëren. Onze bekroonde beveiligingstechnologie ontvangt automatisch en in real-time gegevens over nieuwe dreigingen. Op die manier is je pc beschermd tegen talloze online dreigingen.

Woman browsing on a white laptop

Betaalde anti-virusoplossingen daarentegen bieden uitgebreidere bescherming voor je computer.

De specifieke voordelen van verschillende oplossingen variëren, maar de kwaliteit van een betaalde anti-virusoplossing moet schadelijke aanvallen in principe voorkomen. Je kunt betaalde anti-virussoftware beschouwen als een proactieve, in plaats van zuiver reactieve manier om je computer te beschermen.

Betaalde anti-virussoftware controleert ook de manier waarop gevaarlijke apps en malware zich gedragen, waardoor infecties wordt voorkomen voordat ze zich voordoen.

Wat is de beste gratis anti-virussoftware?

Om te beslissen wat de beste gratis anti-virussoftware voor jouw specifieke behoeften is, raden we je aan een en ander te lezen over de eigenschappen en voordelen van de verschillende beschikbare opties.

Sommige oplossingen hebben talrijke functies, maar zijn mogelijk niet eenvoudig te gebruiken. Anderen hebben een overzichtelijke gebruikersinterface die ervoor zorgt dat ze redelijk rechttoe rechtaan werken, maar beschikken mogelijk niet over heel erg veel functies.

Wij bieden een oplossing die het beste van beide werelden combineert. Onze gratis anti-virussoftware biedt alle basisfuncties die nodig zijn om veilig online te zijn, met een intuïtieve en eenvoudig te gebruiken interface.

Door online recensies te lezen en online video's te bekijken die laten zien hoe verschillende gratis anti-virussoftwareoplossingen werken, kun je een betere keuze maken over wat de beste oplossing voor jou is. Sommige leveranciers bieden een gratis proefperiode voor hun product, zodat je kunt kijken of het product geschikt voor je is.

Welke anti-virussoftware past bij jouw type computer?

Ben je een Mac-gebruiker of heb je een pc? Omdat pc's en Macs anders werken, is het belangrijk om de anti-virussoftware te krijgen die geschikt is voor jouw type computer.

Macs zijn over het algemeen ondoordringbaarder vanwege de manier waarop het besturingssysteem werkt. Het systeem is 'sandboxed', waardoor het moeilijk is om virussen door te geven tussen verschillende onderdelen. Er is minder communicatie tussen verschillende programma's, zodat virussen zich moeilijker kunnen verspreiden.

Om deze reden zijn Macs minder vaak doelwit van hackers dan Windows-computers. Macs kunnen echter wel computervirussen krijgen. Om infectie te voorkomen, is het verstandig om je Mac met gratis of betaalde anti-virussoftware te beschermen.

Two men working in a relaxed enviroment

Pc's zijn vaker doelwit van hackers dan Macs. De kans op infectie is daarom groter. Om die reden kun je een betaald anti-virussoftwareproduct overwegen wanneer je een pc hebt, zodat je kunt profiteren van het hoogste beschermingsniveau.

Gratis pc anti-virussoftware

Er zijn talloze gratis anti-virussoftwareproducten voor de pc, dus hoe beslis je welk product het beste voor jou is?

Zelf onderzoek doen is belangrijk. We raden je aan onafhankelijke recensies te lezen en te kijken naar 'Hoe werkt het'-video's om te zien welk product je mogelijk wilt gebruiken. PC Magazine beoordeelt jaarlijks de beste gratis anti-virusbeschermingsproducten. Dit artikel is een goede plek om je onderzoek te beginnen.

Kijk ook of je van het merk van je keuze een paar dagen het volledige product mag uitproberen. Op die manier kun je zien hoe het eruitziet, hoe het werkt op je apparaat, en of het goed is in het identificeren en onderscheppen van malware voordat deze je apparaat kan infecteren.

Gratis anti-virussoftware voor Macs

Er zijn talrijke gratis anti-virussoftwareproducten voor Macs op de markt. Tech Radar beoordeelt de beste anti-virussoftware voor Macs elk jaar en is het lezen waard als je je Mac-apparaten wilt beschermen.

Voordelen van anti-virussoftware

Er is zo veel gratis anti-virussoftware, dus waarom zou je betalen voor anti-virussoftware? Ondanks de kosten heeft betalen voor anti-virussoftware een aantal voordelen.

Gratis anti-virusoplossingen bieden basisbescherming tegen veelvoorkomende virussen, terwijl betaalde anti-virussoftware geavanceerdere beveiliging biedt. Kaspersky Internet Security bijvoorbeeld gebruikt een component die naar het systeem kijkt waardoor het beter is in het ontdekken van nog onbekende malware- en computervirusdreigingen.

Betaalde anti-virussoftware is vaak geschikt voor al je apparaten (pc, Mac en je mobiele telefoon), terwijl gratis producten vaak alleen op een specifiek apparaat werken.

Woman browsing Samsung tablet with pen

Met betaalde anti-virussoftwareproducten heb je meer controle over je persoonlijke gegevens en ben je extra beveiligd bij gevoelige online activiteiten, zoals internetbankieren. Daarnaast hebben betaalde oplossingen vaker uitgebreide functies, zoals anti-spam, een persoonlijke firewall en functies voor ouderlijk toezicht om je kinderen online te beschermen. Betaalde oplossingen beschikken meestal ook over de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan en kostbare bestanden, zoals foto's en muziek, te beschermen.

Natuurlijk variëren de specifieke voordelen en kenmerken van betaalde anti-virussoftware van merk tot merk. De voordelen die we hebben omschreven vind je terug in Kaspersky Internet Security.

Risico's van gratis anti-virussoftware

Gratis anti-virusoplossingen beschermen je tegen veelvoorkomende, bekende computervirussen. Ze beschermen je vaak niet tegen nog onbekende dreigingen.

Wanneer je kiest voor Kaspersky Free Antivirus for Windows, profiteer je van dezelfde anti-virussoftware als onze betaalde producten. Maar onze betaalde versie beschikt wel over extra beveiligingslagen om je tegen minder bekende en nieuwe soorten malware te beschermen.

Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat je met gratis anti-virusprogramma's mogelijk minder goed beveiligd bent bij online betalen. Kaspersky Internet Security biedt beveiligingssysteem voor online betalingen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je geld.

Hacked laptop with american dollar bills falling

Een ander nadeel van gratis anti-virussoftware is dat deze vaak wordt geleverd zonder rechtstreekse technische ondersteuning. Betaalde oplossingen daarentegen geven je toegang tot technische ondersteuning via de telefoon, instant messages of e-mail.

Je verdient de beste bescherming. Meer informatie over Kaspersky Internet Security.

Wat is het verschil tussen gratis anti-virussoftware en betaalde anti-virussoftware?

Gratis anti-virusoplossingen voor Windows t.o.v. betaalde anti-virussoftware. We leggen uit wat het verschil is, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om het beveiligen van je computer.
Kaspersky Logo