Skip to main

Als het gaat om de cyber security van je kleine onderneming, is het niet altijd gemakkelijk om te weten waar je terecht kunt, wat je kunt vertrouwen en hoe je moet beginnen. Op internet staat een enorme hoeveelheid informatie, die soms onduidelijk, te technisch of tegenstrijdig is. Het kopen van een anti-virus-, endpointbeveiligingsproduct is altijd een veilige keuze, maar cyber security werkt beter als eigenaren van kleine bedrijven en medewerkers actief blijven leren. Hier zijn vijf gratis resources voor de meest actuele informatie over het beschermen van je bedrijf tegen online dreigingen.

Volg gratis cursussen bij het SANS-instituut

Wanneer cybersecurity-professionals meer willen weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyberdreigingen en -beveiliging, wenden ze zich tot de instructeurs van het SANS-instituut. Dit is een organisatie die is gespecialiseerd in cybersecurity-training. Deze gratis cursussen gaan dieper in op de basisprincipes van goede cyberpraktijken en dreigingsmonitoring. De modules over netwerken en systeembeheer zijn relevant voor de beveiliging van kleine bedrijven.

Lees de planningsgidsen voor cybersecurity-configuratie van de overheid

De Federal Communications Commission publiceert deze handige cyberplanner voor kleine bedrijven. Deze gids bevat een overzicht van de informatie die nodig is om de cybersecurity-behoeften van je kleine bedrijf te beheren, van het ontwikkelen van privacybeleid tot stappen die je kunt nemen als je gegevens bent kwijtgeraakt. Je kunt de planner ook gebruiken als hulpmiddel om uit te vinden wat je kunt doen om je bedrijf te beschermen tegen dreigingen.

Download het 'Cyber-Risk Oversight Handbook' van Internet Security Alliance

Goedgekeurd door het federale United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT). Het handboek bevat de meest recente informatie over het dreigingslandschap en juridische ontwikkelingen. Je leert de basisprincipes voor breed opgezet cyberrisicotoezicht en ontdekt tools voor het opstellen van betere beleidsregels en procedures.

Bekijk de webcast 'Cybersecurity 101: Protecting Your Business from Cybercrime' van Microsoft

Dit is een webcast die je online kunt bekijken. Het Microsoft-team splitst hun beveiligingsaanpak op in vijf stappen. Daarnaast leer je meer over de nieuwe golf cybercriminelen en de crimewarekits of 'diensten' die hackers gebruiken om bedrijven zoals die van jou te verstoren. De webcast wordt afgesloten met een discussie over de technieken die je kunt gebruiken om je cyber security te verbeteren.

Bezoek het Kaspersky Lab Resource Center

Het Resource Center bevat allerlei onmisbare informatie en wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste dreigingen en ontwikkelingen in de wereld van cyber security. Gebruik de artikelen die je hier vindt om meer te weten te komen over hoe je jezelf online kunt beschermen en om te zien welke nieuwe ontwikkelingen er in de cybersecurity-industrie plaatsvinden.

Raak niet verstrikt in de stortvloed aan cybersecurity-informatie op internet. Als je deze resources gebruikt, kun je een veilig cyberpad uitstippelen voor je kleine bedrijf.

Gerelateerde artikelen en links

Wat is cyberveiligheid?

Wat is cybercriminaliteit: risico's en preventie

Beveiligingsrisico's van het Internet of Things

Beveiliging van het Internet of Things

Wat is een geavanceerde hardnekkige dreiging?

Wat is cyberveiligheid?

Wat is cybercriminaliteit: risico's en preventie

Hoe voorkom ik de meeste soorten cybercriminaliteit?

Producten en oplossingen:

Enterprise Security

Threat Intelligence

Houd je bedrijf cyberveilig met deze vijf gratis resources

Als het gaat om cyber security, is het niet altijd eenvoudig om te weten waar je moet beginnen. Klik hier voor meer informatie over vijf gratis cybersecurity-resources voor kleine bedrijven.
Kaspersky Logo