Overslaan naar hoofdinhoud

Kinderen maken steeds meer gebruik van internet door bijvoorbeeld te gamen op een tablet of huiswerk te maken achter de pc. Met de vele dreigingen op internet kan het steeds lastiger worden om kinderen te beschermen tegen de schaduwkant van internet. Het bieden van internetveiligheid voor kinderen lijkt een grote uitdaging, omdat veel ouders denken dat voor ouderlijk toezicht uitgebreide technische kennis nodig is. Dankzij gebruiksvriendelijke internetbeveiligingssoftware kunnen vrijwel alle ouders hun kinderen beschermen tegen ongepaste content of kunnen zij voorkomen dat hun kinderen schadelijke malware downloaden.

Tips - Kinderen veilig en verantwoord online

Elk huishouden zou een paar eenvoudige stappen moeten volgen om ervoor te zorgen dat kinderen en computers worden beschermd, zoals:

  • Plaats computers van kinderen in een gezamenlijke ruimte van het gezin.
  • Installeer filtersoftware op zowel traditionele computers als mobiele apparaten, zodat kinderen altijd beschermd zijn.
  • Zorg dat alle besturingssystemen worden bijgewerkt met de nieuwste patches zodra deze uitkomen.
  • Leer je kinderen verstandig te internetten, zoals het niet openen van e-mailbijlagen van vreemden en het niet downloaden van software, tenzij deze afkomstig is van een vertrouwde bron.

Kies de beste beveiligingssoftware voor je gezin

Als je overweegt om beveiligingssoftware aan te schaffen is het naast een functionaliteit "als ouderlijk toezicht" van belang om te bekijken naar het algemene beschermingsniveau. Ouderlijk toezicht is slechts één aspect van het beschermen van je gezin tegen de gevaren van internet. Veilig internetten voor kinderen houdt meer in dan het beschermen van je kinderen tegen ongepaste content. Het is ook belangrijk dat je voldoende bescherming hebt tegen computervirussen of malware, spam en bedreigingen voor mobiele apparaten. Gelukkig bieden veel internetbeveiligingsoplossingen holistische bescherming vanuit één locatie en tegen alle online dreigingen.

Er zijn zeer veel beveiligingsprogramma's verkrijgbaar. Het kiezen van het juiste product lijkt mogelijk een grote uitdaging. Gelukkig kun je producten testen door middel van een gratis proefversie van internetbeveiligingssoftware. Met een proefversie krijg je een indruk van de software, zodat je kunt bepalen of deze geschikt is voor je gezin.

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot veilig internetten voor kinderen

De beveiliging van kinderen op internet

Het kan een uitdaging zijn om kinderen te beschermen die online zijn, maar met deze tips en de juiste software voor internetbeveiliging kunnen je kinderen op een veilige manier genieten van alles wat internet te bieden heeft.
Kaspersky Logo