Malware kan een aanval uitvoeren als er een lek in het besturingssysteem of applicatie misbruikt wordt. Dit is mogelijk bij alle populaire besturingssystemen voor pc's en veel kantoorapplicaties, beeldbewerkingsprogramma's, ontwerpapplicaties en andere softwareomgevingen met ingesloten scripttalen.

Hierdoor zijn alle populaire besturingssystemen en applicaties kwetsbaar voor malwareaanvallen.

Niet alle besturingssystemen en applicaties worden aangevallen

Voor heel veel verschillende besturingssystemen en applicaties zijn computervirussen, wormen en trojans geschreven. Er zijn echter ook besturingssystemen en applicaties waarvoor nog geen malware is gevonden. Wat is nu het verschil tussen deze twee groepen besturingssystemen en applicaties?

Drie 'voorwaarden' die malware nodig heeft om te gedijen en te overleven

Voor elk specifiek besturingssysteem of elke specifieke applicatie geldt dat malware meestal zijn intrede doet als aan de volgende drie voorwaarden is voldaan:

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten