Overslaan naar hoofdinhoud

De meeste leveranciers van besturingssystemen zorgen ervoor dat ze voldoende technische informatie publiceren zodat legitieme programmeurs applicaties kunnen schrijven voor het besturingssysteem. Dezelfde documentatie kan echter ook door malwareontwikkelaars worden gebruikt om virussen, wormen en trojans te ontwikkelen die computers aanvallen waarop het besturingssysteem wordt uitgevoerd.

Documentatie van fabrikanten

In het begin van de jaren 2000 publiceerden de meeste fabrikanten van mobiele telefoons niet zoveel technische informatie. Hierdoor konden softwareontwikkelaars geen programma's ontwerpen voor de apparaten en konden hackers en cybercriminelen geen malware ontwikkelen die gericht was op de telefoons van de fabrikant.

Doordat op mobiele apparaten steeds vaker technologieën zoals Java werden gebruikt en er smartphones werden ontwikkeld, kregen legitieme programmeurs toegang tot de gedetailleerde documentatie die ze nodig hebben om mobiele applicaties te ontwikkelen. Helaas wordt die documentatie ook door malwareontwikkelaars gebruikt om cyberdreigingen te ontwikkelen die gericht zijn op een bepaald apparaat of besturingssysteem.

Andere factoren waarbij malware gedijt

Voor meer informatie over andere factoren waarbij malware kan gedijen en overleven, klik je op een of meer van de volgende koppelingen:

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot malware

Beschikbaarheid van documentatie

Ontdek hoe malwareontwikkelaars misbruik maken van de technische informatie van fabrikanten om doelgerichte cyberaanvallen op te zetten
Kaspersky Logo