Overslaan naar hoofdinhoud

Computervirussen, wormen en trojans kunnen allerlei soorten schade aanrichten aan computers, netwerken, mobiele apparaten en gegevens.

De mogelijke gevolgen van malwareproblemen voor thuisgebruikers en bedrijven

De omvang van de schade die wordt aangericht door schadelijke software, is vaak afhankelijk van het feit of de malware een thuiscomputer of een bedrijfsnetwerk heeft geïnfecteerd. De gevolgen van de schade kunnen ook variëren op basis van het specifieke type malware en het type apparaat dat geïnfecteerd is, evenals van de aard van de gegevens die zijn opgeslagen of geopend door het apparaat.

Hoewel de gevolgen van een malware-infectie in sommige gevallen onopgemerkt blijven door de gebruiker, kan de schade in andere gevallen grote gevolgen hebben:

  • Voor thuisgebruikers kan een infectie verlies van relatief onbelangrijke informatie betekenen, maar ook diefstal van informatie waarmee cybercriminelen toegang krijgen tot de bankrekening van de gebruiker.
  • Op een bedrijfsnetwerk kan een trojan die spam verzendt een lichte toename van het verkeer veroorzaken, terwijl andere soorten infecties volledige uitval van het bedrijfsnetwerk of verlies van bedrijfskritieke gegevens kunnen veroorzaken.

Lees meer in de volgende artikelen:

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot schade door malware

Schade veroorzaakt door malware

Computervirussen, wormen en trojans kunnen allerlei soorten schade aanrichten aan computers, netwerken, mobiele apparaten en gegevens.
Kaspersky Logo