Computervirussen, wormen en trojans kunnen allerlei soorten schade aanrichten aan computers, netwerken, mobiele apparaten en gegevens.

De mogelijke gevolgen van malwareproblemen voor thuisgebruikers en bedrijven

De omvang van de schade die wordt aangericht door schadelijke software, is vaak afhankelijk van het feit of de malware een thuiscomputer of een bedrijfsnetwerk heeft geïnfecteerd. De gevolgen van de schade kunnen ook variëren op basis van het specifieke type malware en het type apparaat dat geïnfecteerd is, evenals van de aard van de gegevens die zijn opgeslagen of geopend door het apparaat.

Hoewel de gevolgen van een malware-infectie in sommige gevallen onopgemerkt blijven door de gebruiker, kan de schade in andere gevallen grote gevolgen hebben:

  • Voor thuisgebruikers kan bij een infectie relatief onbelangrijke informatie verloren gaan die eenvoudig kan worden vervangen, of kan informatie worden gestolen waarmee de cybercrimineel toegang krijgt tot de bankrekening van de gebruiker.
  • Bij een bedrijfsnetwerk kan een trojan die spam verzendt, zorgen voor een lichte toename van het communicatieverkeer, terwijl andere typen infecties ertoe kunnen leiden dat het bedrijfsnetwerk volledig uitvalt of dat bedrijfskritieke gegevens verloren gaan.

Lees meer in de volgende artikelen:

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten