Overslaan naar hoofdinhoud

Voor ouders is het heel belangrijk dat kinderen veilig online kunnen zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig beschermende tools om die taak makkelijker te maken. Met software voor ouderlijk toezicht kun je veilig en zonder stress online gedrag beheren. Zo voorkom je dat kinderen toegang krijgen tot ongeschikte websites en content.

 Online ouderlijk toezicht gaat nog verder. Sommige tools maken instant messaging, chats en bepaalde apps veiliger voor jonge gebruikers. Ze kunnen je ook waarschuwen voor bepaalde activiteiten, zoals nieuwe berichten op sociale media of nieuwe vrienden, en je kunt bepalen welke apps kinderen kunnen downloaden. De juiste software voor ouderlijk toezicht geeft je het geruste gevoel dat bepaalde dingen buiten bereik zijn. Bekijk of software voor ouderlijk toezicht deze functies biedt, zodat je kind veiliger kan internetten.

Filteren en blokkeren

 Als je kunt bepalen op welke plekken kinderen online hun tijd doorbrengen, heb je de helft van de strijd al gewonnen. Functies om te filteren en blokkeren kunnen voorkomen dat ze per ongeluk op sites voor volwassenen terechtkomen. Met software-instellingen kun je bepaalde contentcategorieën blokkeren. Deze programma's kunnen ook bepaalde typen instant messaging, e-mail en programmadownloads blokkeren. Zoek software waarmee je lijsten met toegestane en geblokkeerde sites kunt maken.

Blokkeren van uitgaande content

 Kinderen gebruiken niet altijd hun gezonde verstand bij het versturen van sms'jes en andere berichten. Het gebruik van software met functies waardoor bepaalde typen content die kinderen kunnen versturen worden geblokkeerd, voorkomt dat ze in de problemen komen. Door toe te zien op de berichten die binnenkomen en worden verstuurd, krijg je ook meer inzicht in het leven van je kind.

Beperk de online-tijd

 Het managen van schermtijd is voor volwassenen al lastig genoeg, maar kinderen kunnen het daar zelfs nog moeilijker mee hebben. Volgens een rapport van Common Sense Media uit 2017 zijn kinderen tot 8 jaar dagelijks gemiddeld 2 uur en 19 minuten online. Kinderen tussen de 8 en 12 zijn ongeveer 4 uur en 36 minuten per dag achter een apparaat te vinden.

 Software voor ouderlijk toezicht kan je helpen bij het beheren van de hoeveelheid tijd die kinderen online doorbrengen. Je kunt hiermee een schema maken voor ieder kind. Ze worden zelfs gewaarschuwd wanneer ze een bepaalde tijd online zijn geweest en wanneer hun tijd bijna om is.

Toezicht op content

 Weet jij waar je kinderen op internet naar zoeken? Uit een recent onderzoek blijkt dat kinderen vooral op zoek zijn naar videocontent. Door deze zoekopdrachten ontdekken ze vaak per ongeluk ongewenste content. Kies software waarmee je de activiteiten van je kind op netwerken en apparaten kunt volgen. Effectieve software registreert hoeveel en welke pagina's kinderen bezoeken, zodat je hun surfgedrag kunt beoordelen.

 Met behulp van software voor ouderlijk toezicht, zoals Kaspersky Safe Kids of uitgebreide internetbeveiligingssoftware met mogelijkheden voor ouderlijk toezicht, weet je precies wat ze zoeken en met wie ze online omgaan. Dit helpt om kinderen veilig te houden. Hierdoor weet je ook welke gesprekken je moet voeren over hun internetgebruik.


4 tips voor ouderlijk toezicht om te zorgen dat kinderen veilig kunnen internetten

Voor ouders is het heel belangrijk dat kinderen veilig online kunnen zijn. Lees deze tips om het online gedrag van je kinderen te sturen.
Kaspersky Logo