Overslaan naar hoofdinhoud
Financial Data Infographic

Infographic: Financiële gegevens

Door de toenemende populariteit van onlinebankservices is het stelen van bankgegevens uitgegroeid tot een van de meest voorkomende typen criminele activiteiten op internet. Cybercriminelen stelen niet alleen toegangscodes voor particuliere en zakelijke bankrekeningen, maar ook de nummers van creditcards en andere typen betaalpassen.

Mogelijke gevolgen van diefstal van bankgegevens

Criminelen gebruiken een aantal technieken om toegang te krijgen tot bankgegevens en vervolgens geld te stelen:

 • Nep-websitevensters
  Trojans kunnen de computers van slachtoffers aanvallen en een dialoogvenster of afbeelding weergeven op de computer van elke gebruiker. Het venster lijkt op de website van de bank en de gebruiker wordt gevraagd zijn of haar gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
 • Spam en phishing
  Phishing-e-mails lijken afkomstig te zijn van de bank van het slachtoffer en hierin wordt het slachtoffer gevraagd om zijn of haar gebruikersnaam en wachtwoord te bevestigen. Om slachtoffers ertoe over te halen hun persoonlijke gegevens in te voeren, staat in de e-mails vaak dat gebruikers die de vereiste gegevens niet invoeren tijdelijk geen toegang hebben tot hun rekening.
 • Keylogger-trojans
  Deze toetsenbordspionageprogramma's houden de activiteit op de computer van het slachtoffer bij en wachten totdat de gebruiker de website van een echte bank bezoekt. Zodra de gebruiker de website bezoekt van de bank die op de lijst met bankenwebsites van de trojan staat, registreert de trojan de toetsen die de gebruiker aanslaat op het toetsenbord. Op deze manier kan de cybercrimineel gegevens, zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord, stelen en vervolgens toegang krijgen tot de rekening van de gebruiker en geld overmaken.

Je onlinebanktransacties beveiligen

Kaspersky Lab biedt hoogwaardige anti-malwareoplossingen die je beschermen tegen trojans, wormen, computervirussen en andere dreigingen. Dit product biedt ook bescherming tegen phishing en spam, zodat je veiliger online kunt bankieren via de volgende computerplatformen:

 • Windows-pc's
 • Apple Macs
 • Linux-computers

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot het stelen van bankgegevens

Je online bankgegevens beschermen tegen diefstal

Zijn je online bankgegevens veilig voor cyberdiefstal? Ontdek hoe diefstal met betrekking tot internetbankieren werkt en hoe je jezelf en je bankrekening kunt beschermen.
Kaspersky Logo