Overslaan naar hoofdinhoud

Alle mobiele apparaten zijn kwetsbaar voor dreigingen. Het aantal dreigingen blijft groeien en ze zullen ook de komende jaren een groot risico blijven vormen voor mobiele gebruikers. Sms-aanvallen in het bijzonder vormen een grote bedreiging voor alle mobiele gebruikers.

Sms-aanvallen omvatten het maken en distribueren van malware die gericht is op mobiele apparaten. Deze trojans zijn op hun beurt ontworpen om ongeautoriseerd te bellen of berichten te sturen zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. Vervolgens worden er ongeautoriseerd servicenummers gebeld of worden er sms-berichten verzonden naar betaalde sms-berichtservices die door cybercriminelen worden gerund, wat voor hun een aanzienlijke inkomstenstroom genereert.

Bescherming tegen malware voor mobiele apparaten

Je kunt je mobiele apparaten beschermen tegen trojans die sms-aanvallen uitvoeren en ongewenst oproepen plaatsen door effectieve anti-malwaresoftware te installeren. Kaspersky Mobile Security biedt hoogwaardige beveiliging voor Android-smartphones en Kaspersky Tablet Security beschermt je tablet tegen trojans en andere malwareaanvallen.

Andere artikelen en koppelingen met betrekking tot malware voor mobiele apparaten

Sms-aanvallen en mobiele malwaredreigingen

Sms-aanvallen infecteren mobiele telefoons en sturen ongeautoriseerd oproepen en tekstberichten naar betaalde servicenummers en berichtenservices, en dit levert de cybercriminelen weer geld op.
Kaspersky Logo